Politie deelt “Tinkle Alarms” om zakkenrollers tegen te gaan Afrikaandermarkt Rotterdam

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – 
De politie gaat de komende vier weken speciale belletjes uitdelen op de Afrikaandermarkt. De zogenoemde Tinkle Alarms moeten worden bevestigd aan de ritssluiting van een tas of portemonnee zodat zakkenrollers niet onopgemerkt hun gang kunnen gaan met persoonlijke eigendommen.

- Advertisement -

Woensdag 17 juli gaven gebiedsmanager Ineke van der Meer namens de deelgemeente en Ron den Braasem, Hoofd Wijkpolitie, het officiële startschot van de actie Tinkle Alarm. Deze middag deelden politievrijwilligers de eerste belletjes uit aan de bezoekers van de Afrikaandermarkt. Ron den Braasem: “Het idee van de belletjes komt uit Schotland. Daar nam het aantal gevallen van zakkenrollerij aanzienlijk af na de invoering van de belletjes. Omdat niet alleen de eigenaar van de tas, maar ook de mensen in de directe omgeving door het geluid gealarmeerd worden. Dat schrikt zakkenrollers af.”

De politie zette al politievrijwilligers in op de markt om mensen die de rits van hun tas open laten staan of hun tas onbeheerd aan een buggy of rollator laten hangen te wijzen op de gevaren daarvan. “Gelegenheid maakt de dief. Door mensen te wijzen op de manier waarop ze met hun tas omgaan, hopen we bewustwording te creëeren”, zegt den Braasem. “Maar de komende weken gaan we daarnaast ook de belletjes uitdelen.”

Is het dan zo erg met de zakkenrollerij op dit moment? Den Braasem: “Het aantal aangiften en meldingen is niet hoog, maar in gesprekken met wijkbewoners horen wij het dikwijls terug. Blijkbaar leeft het onder de mensen en dat nemen we serieus.” Hoe kan het dan dat dit niet terug te zien is in de cijfers? “Misschien gaat het om een paar incidenten die vaak aan elkaar verteld worden,” verklaart den Braasem: “Of misschien zijn er meer gevallen maar doet niet iedereen aangifte. Ook daar hopen we verandering in te brengen. Want hoe meer aangiften, hoe meer aanwijzingen waar we gericht mee aan de slag kunnen en hoe meer kans dat we er iemand voor kunnen pakken!”

Verslag en foto : Politie

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man (45) zwaargewond na schietpartij Tolhuislaan Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige man uit Rotterdam is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op de...

Verdwaalde kogels vliegen door ruit van woning na schotenwisseling in brandgang Middenhagen Rotterdam

Rotterdam - Vanmorgen ontvingen we rond 05.00 uur een melding dat er schoten waren gehoord aan de Middenhagen...

Grote brand in appartementencomplex Molenvliet Rotterdam

Rotterdam - Op de zesde verdieping van een flatwoning aan de Molenvliet in Rotterdam is dinsdagmiddag brand uitgebroken....

Vrouw (28) overleden in woning Dumasstraat Rotterdam, man (38) aangehouden

Rotterdam - Een vrouw is afgelopen nacht rond 03.40 uur overleden aangetroffen in een woning aan de Dumasstraat...