dinsdag, september 21, 2021
12.9 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Politie deelt “Tinkle Alarms” om zakkenrollers tegen te gaan Afrikaandermarkt Rotterdam


Rotterdam – 
De politie gaat de komende vier weken speciale belletjes uitdelen op de Afrikaandermarkt. De zogenoemde Tinkle Alarms moeten worden bevestigd aan de ritssluiting van een tas of portemonnee zodat zakkenrollers niet onopgemerkt hun gang kunnen gaan met persoonlijke eigendommen.

Woensdag 17 juli gaven gebiedsmanager Ineke van der Meer namens de deelgemeente en Ron den Braasem, Hoofd Wijkpolitie, het officiële startschot van de actie Tinkle Alarm. Deze middag deelden politievrijwilligers de eerste belletjes uit aan de bezoekers van de Afrikaandermarkt. Ron den Braasem: “Het idee van de belletjes komt uit Schotland. Daar nam het aantal gevallen van zakkenrollerij aanzienlijk af na de invoering van de belletjes. Omdat niet alleen de eigenaar van de tas, maar ook de mensen in de directe omgeving door het geluid gealarmeerd worden. Dat schrikt zakkenrollers af.”

De politie zette al politievrijwilligers in op de markt om mensen die de rits van hun tas open laten staan of hun tas onbeheerd aan een buggy of rollator laten hangen te wijzen op de gevaren daarvan. “Gelegenheid maakt de dief. Door mensen te wijzen op de manier waarop ze met hun tas omgaan, hopen we bewustwording te creëeren”, zegt den Braasem. “Maar de komende weken gaan we daarnaast ook de belletjes uitdelen.”

Is het dan zo erg met de zakkenrollerij op dit moment? Den Braasem: “Het aantal aangiften en meldingen is niet hoog, maar in gesprekken met wijkbewoners horen wij het dikwijls terug. Blijkbaar leeft het onder de mensen en dat nemen we serieus.” Hoe kan het dan dat dit niet terug te zien is in de cijfers? “Misschien gaat het om een paar incidenten die vaak aan elkaar verteld worden,” verklaart den Braasem: “Of misschien zijn er meer gevallen maar doet niet iedereen aangifte. Ook daar hopen we verandering in te brengen. Want hoe meer aangiften, hoe meer aanwijzingen waar we gericht mee aan de slag kunnen en hoe meer kans dat we er iemand voor kunnen pakken!”

Verslag en foto : Politie

 

Related Articles

Twee aanhoudingen na schietpartij Stellendamsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Stellendamsestraat in Rotterdam heeft dinsdagmorgen rond 06.15 uur een schietpartij plaatsgevonden....

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

0
Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

0
Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Politie pakt twee jongeren voor schietpartij in Charlois

Politie pakt twee jongeren voor schietpartij in Charlois [...]

Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord

Leefbaar wil versneld gesprek driehoek en Feyenoord [...]

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg