Hulpdiensten hebben meer ambulances nodig in Nederland

Date:

Deel bericht:


Nederland – 
In Nederland is het aantal ambulances die nodig zijn om medische zorg te kunnen bieden de afgelopen jaren in Nederland fiks omhoog gegaan. De oorzaak hiervan is dat er meer vraag naar ambulancezorg is door de bevolkingsgroei, dit maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu (RIVM) woensdag bekend. Volgens het RIVM waren in 2008 maar 498 ambulances nodig. In 2013 zijn dit er inmiddels 588. ‘S-nachts zijn er elf ambulances extra nodig dan in 2008.

 

Door nieuwe rekenmodellen die de berekeningen maakte zijn veranderd, dit is ook een reden van de toename. Per jaar is de vraag naar ambulancezorg tussen 2008 en 2012 met 4,3 procent per jaar gestegen. Behalve de bevolkingsgroei komt de stijging ook omdat mensen makkelijker en eerder de ambulancedienst inschakelen zodat zij medische hulp kijgen.

- Advertisement -

Edith Schippers van de VVD laat weten aan de Tweede Kamer het ambulancebudget in 2014 met 7,7 miljoen euro gaat verhogen nadat zij de berekeningen van het RIVM onder ogen heeft gekregen.

I

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...