Hulpdiensten hebben meer ambulances nodig in Nederland

donderdag 18 juli 2013 14:15


Nederland – 
In Nederland is het aantal ambulances die nodig zijn om medische zorg te kunnen bieden de afgelopen jaren in Nederland fiks omhoog gegaan. De oorzaak hiervan is dat er meer vraag naar ambulancezorg is door de bevolkingsgroei, dit maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu (RIVM) woensdag bekend. Volgens het RIVM waren in 2008 maar 498 ambulances nodig. In 2013 zijn dit er inmiddels 588. ‘S-nachts zijn er elf ambulances extra nodig dan in 2008.

 

Door nieuwe rekenmodellen die de berekeningen maakte zijn veranderd, dit is ook een reden van de toename. Per jaar is de vraag naar ambulancezorg tussen 2008 en 2012 met 4,3 procent per jaar gestegen. Behalve de bevolkingsgroei komt de stijging ook omdat mensen makkelijker en eerder de ambulancedienst inschakelen zodat zij medische hulp kijgen.

Edith Schippers van de VVD laat weten aan de Tweede Kamer het ambulancebudget in 2014 met 7,7 miljoen euro gaat verhogen nadat zij de berekeningen van het RIVM onder ogen heeft gekregen.

I

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Hulpdiensten hebben meer ambulances nodig in Nederland
Schrijver:

 

 


Nederland – 
In Nederland is het aantal ambulances die nodig zijn om medische zorg te kunnen bieden de afgelopen jaren in Nederland fiks omhoog gegaan. De oorzaak hiervan is dat er meer vraag naar ambulancezorg is door de bevolkingsgroei, dit maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu (RIVM) woensdag bekend. Volgens het RIVM waren in 2008 maar 498 ambulances nodig. In 2013 zijn dit er inmiddels 588. ‘S-nachts zijn er elf ambulances extra nodig dan in 2008.

 

Door nieuwe rekenmodellen die de berekeningen maakte zijn veranderd, dit is ook een reden van de toename. Per jaar is de vraag naar ambulancezorg tussen 2008 en 2012 met 4,3 procent per jaar gestegen. Behalve de bevolkingsgroei komt de stijging ook omdat mensen makkelijker en eerder de ambulancedienst inschakelen zodat zij medische hulp kijgen.

Edith Schippers van de VVD laat weten aan de Tweede Kamer het ambulancebudget in 2014 met 7,7 miljoen euro gaat verhogen nadat zij de berekeningen van het RIVM onder ogen heeft gekregen.

I

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!