Brand in dak oude boerderij Slotvalkensteinsedijk Poortugaal

vrijdag 19 juli 2013 15:04


Poortugaal –
In een vervallen boerderij aan de Slotvalkensteinsedijk heeft vrijdagmiddag een brand gewoed tussen het dak van het pand. De brandweer werd pas tegen kwart over vijf gealarmeerd voor de brand, dit terwijl er vanaf 1 uur in de middag al rook te zien was. Omdat de brandweer pas laat werd gealarmeerd kon de brand zich verspreiden tussen het dak. De brandweer besloot het pand niet te betreden omdat er een groot risico was op instortingsgevaar.

Hierdoor de kon de brandweer alleen de brand van bovenaf bestrijden. Vanaf de hoogwerker zijn er diverse gaten gemaakt in het dak om hier tussendoor te blussen met water en schuim. Tegen 7 uur in de avond was de brand onder controle en konden de hulpdiensten retour. Volgens omwonenden heeft de eigenaar van het pand onenigheid met de gemeente over het slopen van het pand. De vervallen boerderij heeft eerder al meerdere keren in de brand gestaan.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s | Robin Veerman, VRR112.nl |

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brand in dak oude boerderij Slotvalkensteinsedijk Poortugaal
Schrijver:

 

 


Poortugaal –
In een vervallen boerderij aan de Slotvalkensteinsedijk heeft vrijdagmiddag een brand gewoed tussen het dak van het pand. De brandweer werd pas tegen kwart over vijf gealarmeerd voor de brand, dit terwijl er vanaf 1 uur in de middag al rook te zien was. Omdat de brandweer pas laat werd gealarmeerd kon de brand zich verspreiden tussen het dak. De brandweer besloot het pand niet te betreden omdat er een groot risico was op instortingsgevaar.

Hierdoor de kon de brandweer alleen de brand van bovenaf bestrijden. Vanaf de hoogwerker zijn er diverse gaten gemaakt in het dak om hier tussendoor te blussen met water en schuim. Tegen 7 uur in de avond was de brand onder controle en konden de hulpdiensten retour. Volgens omwonenden heeft de eigenaar van het pand onenigheid met de gemeente over het slopen van het pand. De vervallen boerderij heeft eerder al meerdere keren in de brand gestaan.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s | Robin Veerman, VRR112.nl |

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!