Felle brand na explosie verwoest twee winkels Zandpad Middelharnis

Date:

Deel bericht:


Middelharnis –
Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag twee winkels in de as gelegd aan het Zandpad. Voordat de felle brand uitbrak was er sprake van een explosie in een shoarmawinkel Efes Döner Pizzeria waarna de brand ontstond. Doordat de brand zich snel kon uitbreiden kon men niet voorkomen dat een naastgelegen muziekwinkel ook compleet in vlammen opging. Door de explosie raakte één persoon gewond en belandde de gevel op straat.

- Advertisement -

De brandweer ontruimde uit voorzorg een appartementencomplex in de omgeving. De bewoners werden elders op straat opgevangen. Loco-burgemeester Frans Tollenaar kwam zelf ter plaatse om de bewoners te informeren. De brandweer schaalde op naar GRIP 1 om korpsen uit de weide omgeving ter plaatse te krijgen voor het blussen van de brand. Door de hitte in de nacht moest brandweerpersoneel continu worden afgelost. Pas om zes uur was de brand vrijwel onder controle. Eneco heeft een brandende gasleiding afgesloten.

De politie heeft voor het incident één verdachte aangehouden. Een man meldde zich zelf in het ziekenhuis met brandwonden. Hij werd daar na behandeling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij zal daar worden gehoord naar de betrokkenheid van de brand. Hoe de explosie is ontstaan is nog niet bekend.

Foto : Twitter Rijnmond Veilig @Rijnmondveilig

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt verdachte aan na twee overvallen in Middelharnis

Middelharnis - De politie heeft een verdachte aangehouden van twee overvallen die kort na elkaar gepleegd werden in...

Achtervolging met inbrekers vanuit Middelharnis eindigt in frontale botsing in Heinenoord

Middelharnis, Heinenoord - Vier verdachten van een inbraak haalden woensdag halsbrekende toeren uit met hun vluchtauto nadat op...

Man (74) overlijdt na noodlottig ongeluk Oost Havendijk Dirksland

Dirksland - Op de Oost Havendijk in Dirksland is dinsdagmiddag rond 13.30 uur om het leven gekomen na...

Maaltijdbezorger zwaargewond na ernstig ongeluk Oudelandsedijk Middelharnis

Middelharnis - Bij een ernstig ongeluk op de Oudelandsedijk in Middelharnis is vrijdagavond rond 18.00 uur een maaltijdbezorger...