Spectaculaire reddingsactie voor onwelle man op kerktoren Sint Catharijnehof Brielle

zondag 28 juli 2013 16:56


Brielle –
Een spectaculaire reddingsactie door de hulpdiensten trok zondagavond veel bekijks bij de Sint Catharijnekerk. Een 30-jarige man was onwel geworden bovenop de kerktoren waardoor deze medische hulp nodig had. Er was echter één probleem, de trappen van het trappenhuis waren te smal voor de brancard. Een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer moest daardoor een reddingsactie organiseren voor de man.

Speciaal getrainde brandweerlieden zijn vervolgens de toren in gegaan van bijna 60 meter hoog. Dit moest omdat een hoogwerker niet verder dan 35 meter komt. Met een speciale brancard waar de man vacuum in verpakt zat is deze behulp van de abseiling techniek naar beneden gehaald. Eenmaal beneden kregen de hulpdiensten een luid applaus.

Toen de man eenmaal beneden was is deze per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend waardoor de man onwel is geworden.

Foto’s : Remco Holst

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Spectaculaire reddingsactie voor onwelle man op kerktoren Sint Catharijnehof Brielle
Schrijver:

 

 


Brielle –
Een spectaculaire reddingsactie door de hulpdiensten trok zondagavond veel bekijks bij de Sint Catharijnekerk. Een 30-jarige man was onwel geworden bovenop de kerktoren waardoor deze medische hulp nodig had. Er was echter één probleem, de trappen van het trappenhuis waren te smal voor de brancard. Een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer moest daardoor een reddingsactie organiseren voor de man.

Speciaal getrainde brandweerlieden zijn vervolgens de toren in gegaan van bijna 60 meter hoog. Dit moest omdat een hoogwerker niet verder dan 35 meter komt. Met een speciale brancard waar de man vacuum in verpakt zat is deze behulp van de abseiling techniek naar beneden gehaald. Eenmaal beneden kregen de hulpdiensten een luid applaus.

Toen de man eenmaal beneden was is deze per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend waardoor de man onwel is geworden.

Foto’s : Remco Holst

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!