Politie neemt dure boot en bolide in beslag van Vlaardinger met miljoenenschuld

donderdag 1 augustus 2013 15:39


Vlaardingen –
 Woensdagavond is een 65-jarige Vlaardinger zijn dure boot en zijn luxe auto kwijt geraakt nadat er door het Openbaar Ministerie beslag op zijn bezittingen werd gelegd. De man kwam op zijn boot voorbij met een flinke snelheid, agenten van de Zeehavenpolitie hielden hem aan en controleerde hem,

 

De man bleek de man hoger beroep te hebben aangetekend nadat er een ontnemingsprocedure tegen de man was gestart. Agenten van de Zeehavenpolitie zochten direct contact met het Openbaar Ministerie, zij hebben op de auto en de boot conservatoir beslag laten leggen. De boot en de auto hadden samen een waarde van zo’n 270.000 euro.

Het Openbaar Ministerie neemt met een ontnemingsvorming na het strafproces het financiële vordeel af dat de persoon in kwestie overhield aan het plegen van een strafbaar feit. Zo worden deze personen op een pijnlijke plek gegrepen, en dat is tegenwoordig in de portemonnee.

De aanpak maakt duidelijk dat misdaad niet loont. Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Criminelen kunnen op deze manier hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s die zijn betaald met oneerlijk verkregen geld.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politie neemt dure boot en bolide in beslag van Vlaardinger met miljoenenschuld
Schrijver:

 

 


Vlaardingen –
 Woensdagavond is een 65-jarige Vlaardinger zijn dure boot en zijn luxe auto kwijt geraakt nadat er door het Openbaar Ministerie beslag op zijn bezittingen werd gelegd. De man kwam op zijn boot voorbij met een flinke snelheid, agenten van de Zeehavenpolitie hielden hem aan en controleerde hem,

 

De man bleek de man hoger beroep te hebben aangetekend nadat er een ontnemingsprocedure tegen de man was gestart. Agenten van de Zeehavenpolitie zochten direct contact met het Openbaar Ministerie, zij hebben op de auto en de boot conservatoir beslag laten leggen. De boot en de auto hadden samen een waarde van zo’n 270.000 euro.

Het Openbaar Ministerie neemt met een ontnemingsvorming na het strafproces het financiële vordeel af dat de persoon in kwestie overhield aan het plegen van een strafbaar feit. Zo worden deze personen op een pijnlijke plek gegrepen, en dat is tegenwoordig in de portemonnee.

De aanpak maakt duidelijk dat misdaad niet loont. Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Criminelen kunnen op deze manier hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s die zijn betaald met oneerlijk verkregen geld.

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!