zaterdag, september 18, 2021
17 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Slachtoffer schietpartij Zuidakker Spijkenisse eerder veroordeeld voor schietpartij


Spijkenisse –
De man die zaterdagavond geliquideerd werd op een parkeerplaats op de Zuidakker is de 40-jarige Antilliaanse Vernon P. die zes jaar celstraf heeft uitgezeten voor een schietpartij in een café in Spijkenisse. Voor zijn flatwoning op de Zuidakker werd hij zaterdagavond 7 keer geraakt nadat hij beschoten werd voor de ogen van zijn vriendin en kleinkind. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren kwam alle hulp voor Vernon P. te laat. Inmiddels heeft de politie een groot team gevormd die zich bezig houdt met de zaak. Na de schietpartij is de schutter gevlucht in  vermoedelijk een Toyota Aygo, dit blijkt uit verklaringen van getuigen.

 

Inmiddels is in het onderzoek een persoon boven water gekomen die mogelijk de schutter is, de politie is naar hem opzoek en hoopt hem dan ook snel op te kunnen pakken. Vernon P. werd in 2008 veroordeeld tot 6 jaar celstraf voor de schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse. In 2007 schoot Vernon P. op twee anderen in na een ruzie om een gestolen ketting. De twee mannen waarop hij het vuur opende waren eveneens gewapend. Bij de schietpartij in het café in de Voorstraat werden zes mensen geraakt, waaronder een 32-jarige vrouw die slechts een bezoeker was en niks met de ruzie te maken had. Een kogel trof haar dodelijk naast haar hart. Een andere bezoeker hield blijvend letsel aan zijn arm over nadat hij werd getroffen door een rondvliegende kogel.

De verdachte van de schietpartij was nog niet zo lang geldeen vrijgelaten, mogelijk spelen er meerdere achtergronden van Vernon P. een rol in zijn koelbloedige liquidatie. Veel bewoners klaagden over drugsdeals die plaatsvonden op de Zuidakker door een grote groep Antillianen, alles zou te koop zijn bij ze, aldus de buurtbewoners. Volgens een bewoner die al 31 jaar in de wijk De Akkers woont schijnt het een zooitje te zijn. Meerdere grote groepen hangen rond in de wijk om te dealen, vaak verzamelen ze zich bij de plaatselijke snackbar. De broer van Vernon P. is kort geleden ook overleden, het verdriet is enorm bij de moeder.

In het onderzoek van de politie zal moeten blijken of er een link is tussen de liquidatie van Vernon P. en de schietpartij in El Hombre. Uiteraard zal er gekeken worden naar het verleden van het slachtoffer, maar naar ook wat hij nu deed. Vrienden van het slachtoffer hingen na de schietpartij rond bij het Plaats Delict. Door oplopende spanningen brak er bijna een vechtpartij uit, omdat er veel politie op de been was gingen de vrienden er uiteindelijk vandoor in auto’s.

De politie weet nog niet of er een link is tussen El Hombre en de dood van de man. ‘We kijken uiteraard naar het verleden van het slachtoffer, maar ook naar het heden.’ Na de schietpartij hingen vrienden van het slachtoffer nog enige tijd rond bij de plaats delict. Daarbij brak volgens omstanders bijna een vechtpartij uit door oplopende spanning en ruzie. De groep stoof uiteindelijk weg in auto’s.

Zie ook : Man (40) overleden na schietpartij Noordakker Spijkenisse

Foto : Kevin Schenk

Related Articles

Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

0
België - In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te...

Automobilist raakt met bestelbus te water Nieuwdorperweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk is zaterdagmorgen rond 10.00 uur een bestelbus te...

Twee gewonden na ongeluk Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Aveling in Hoogvliet zijn zaterdagmorgen twee personen gewond geraakt. Op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet

Twee gewonden bij aanrijding op Aveling in Hoogvliet [...]

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug

Ruim 300 bekeuringen bij OV controle Capelsebrug [...]

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt

Steden waarschuwen: verduurzaming woningen stokt [...]

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam

Treinverkeer gestremd na ongeval met trein in Rotterdam [...]

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden

Ketheltunnel zaterdag afgesloten door werkzaamheden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg