vrijdag, januari 22, 2021

Prins Friso overleden in paleis Huis ten Bosch Den Haag


Den Haag –
Maandagochtend is Prins Friso in paleis Huis ten Bosch overleden, dit liett de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten. Op 17 februari 2012 kreeg Prins Friso een ski-ongeluk in Oostenrijk, door het ongeluk raakte de prins bedolven onder een lawine. Reddingswerkers die de prins na zijn ongeluk hebben weten te vinden hebben prins Friso in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis nadat hij ter plaats is gereanimeerd. Overige verwondingen die de prins Friso opliep bij het ski-ongeluk was een zware hersenbeschadiging, hierdoor is de prins dan ook in coma geraakt.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben hun vakantie in Griekenland afgeblazen, dit vanwege het overlijden van Prins Friso. De koning en koningin zijn direct teruggekeerd met hun drie dochters naar Nederland om de familie bij te staan. Prinses Beatrix is maandag ook op paleis Huis ten Bosch verschenen, zij heeft iedereen bedankt die het afgelopen jaar voor de prins heeft gezorgd. Johan Friso Bernhard Christiaan David Oranje-Nassau van Amsberg werd in 1968 geboren als tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus van Amsberg.

Deze maandag zijn prins Constantijn en prinses Mabel en haar dochters ook op paleis Huis ten Bosch gezien. Nederland leeft intens mee met de koninklijke familie, vele noemen deze gebeurtenis ook wel een zwarte dag en een pijnlijke ervaring. Over de uitvaart van prins Friso is nog niets bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs  Video : Jeffrey Jacobs


Kinderen brengen bloemen bij Paleis Huis ten Bosch


Bij Huis ten Bosch is alle landelijke en internationale media aanwezig


Het is een komen en gaan van bezoekers die bekend zijn met de prins


Leden van Marrechaussee bewaken de poort

 

Related Articles

Forse schade na aanrijding op Weena in Rotterdam

0
Rotterdam - Donderdagavond vond rond 21.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de...

Twee gewonden bij ongeval op A20 bij Rotterdam

0
Rotterdam - Donderdag 21 januari zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval op de...

Politie haalt drie vuurwapens van straat in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft woensdag 20 januari drie vuurwapens in beslag genomen op drie...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg