Prins Friso overleden in paleis Huis ten Bosch Den Haag

Date:

Deel bericht:


Den Haag –
Maandagochtend is Prins Friso in paleis Huis ten Bosch overleden, dit liett de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten. Op 17 februari 2012 kreeg Prins Friso een ski-ongeluk in Oostenrijk, door het ongeluk raakte de prins bedolven onder een lawine. Reddingswerkers die de prins na zijn ongeluk hebben weten te vinden hebben prins Friso in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis nadat hij ter plaats is gereanimeerd. Overige verwondingen die de prins Friso opliep bij het ski-ongeluk was een zware hersenbeschadiging, hierdoor is de prins dan ook in coma geraakt.

- Advertisement -

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben hun vakantie in Griekenland afgeblazen, dit vanwege het overlijden van Prins Friso. De koning en koningin zijn direct teruggekeerd met hun drie dochters naar Nederland om de familie bij te staan. Prinses Beatrix is maandag ook op paleis Huis ten Bosch verschenen, zij heeft iedereen bedankt die het afgelopen jaar voor de prins heeft gezorgd. Johan Friso Bernhard Christiaan David Oranje-Nassau van Amsberg werd in 1968 geboren als tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus van Amsberg.

Deze maandag zijn prins Constantijn en prinses Mabel en haar dochters ook op paleis Huis ten Bosch gezien. Nederland leeft intens mee met de koninklijke familie, vele noemen deze gebeurtenis ook wel een zwarte dag en een pijnlijke ervaring. Over de uitvaart van prins Friso is nog niets bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs  Video : Jeffrey Jacobs


Kinderen brengen bloemen bij Paleis Huis ten Bosch


Bij Huis ten Bosch is alle landelijke en internationale media aanwezig


Het is een komen en gaan van bezoekers die bekend zijn met de prins


Leden van Marrechaussee bewaken de poort

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...