128 woningen ontruimd na gasexplosie Driemondplein Arnhem

dinsdag 13 augustus 2013 13:09
stock-foto-joey-Brandweer-6.jpg

stock-foto-joey-Brandweer-6.jpg
Arnhem – Bewoners van 128 woningen in een flat aan de Driemondplein in Arnhem kunnen woensdagnacht terugkeren naar hun eigen woning. Dinsdagmorgen raakten tien woningen zwaar beschadigd na een gasexplosie, na de explosie brak er brand uit waardoor een woning in zijn geheel verwoest werd. Bij de gasexplosie kwam een 55-jarige vrouw om het leven. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de bewoonster de gaskraan bewust heeft opengedraaid.

Bewoners van de beschadigde huizen krijgen elders onderdak. Door de explosie is er voor honderdduizenden euro’s aan schade aangericht volgens de woonstichting. Woensdag heeft een bedrijf de velden en parkeerplaatsen rondom de flat schoongemaakt, deze werden bezaaid met voorwerpen die door de explosie in het rond vlogen. In enkele voorwerpen zat asbest verwerkt, volgens de brandweer levert dit geen gevaar op voor de volksgezondheid.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

128 woningen ontruimd na gasexplosie Driemondplein Arnhem
Schrijver:

 

stock-foto-joey-Brandweer-6.jpg 

stock-foto-joey-Brandweer-6.jpg
Arnhem – Bewoners van 128 woningen in een flat aan de Driemondplein in Arnhem kunnen woensdagnacht terugkeren naar hun eigen woning. Dinsdagmorgen raakten tien woningen zwaar beschadigd na een gasexplosie, na de explosie brak er brand uit waardoor een woning in zijn geheel verwoest werd. Bij de gasexplosie kwam een 55-jarige vrouw om het leven. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de bewoonster de gaskraan bewust heeft opengedraaid.

Bewoners van de beschadigde huizen krijgen elders onderdak. Door de explosie is er voor honderdduizenden euro’s aan schade aangericht volgens de woonstichting. Woensdag heeft een bedrijf de velden en parkeerplaatsen rondom de flat schoongemaakt, deze werden bezaaid met voorwerpen die door de explosie in het rond vlogen. In enkele voorwerpen zat asbest verwerkt, volgens de brandweer levert dit geen gevaar op voor de volksgezondheid.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!