Grote brand verwoest meerdere bedrijven industrieterrein Woerden

Date:

Deel bericht:


Woerden –
Op een industrieterrein zijn dinsdagmiddag diverse bedrijven in zijn geheel uitgebrand nadat er rond 16:00 een brand uitbak  in een scooterzaak. Voor de brand gingen er enkele explosies vooraf. Een persoon heeft bij de brand rook ingeademd en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de brand niet onder controle kon worden gebracht sloeg deze over naar een naastgelegen hoogwerkersbedrijf. Door de brand is de scooterwinkel waar de brand ontstond gedeeltelijk ingestort en is er van het naastgelegen bedrijfspand ook niet veel meer over.

- Advertisement -

Een woordvoerder van de veiligheidsregio liet weten dat overslag naar een garagebedrijf kon worden voorkomen, deze liep door de brand wel rook en waterschade op. De brandweer uit Woerden kreeg assistentie uit diverse regio’s, ook werd er opgeschaald naar “GRIP 1” en werden bewoners geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Het is niet bekend of de scooterwinkel geopend was op het moment dat er brand uitbrak. Zover bekend is iedereen veilig uit de bedrijven gekomen. Door de brand zijn zwarte rookwolken in de wijde omtrek te zien. 

Om 18:30 kon de brandweer het sein “brand meester” geven. Omdat er een uur later nog rook uit de panden kwamen zijn diverse brandweerlieden naar binnengegaan om enkele brandhaarden te blussen. Brandweerlieden uit andere regio’s die ter assistentie ter plaatse kwamen hebben ingepakt en zijn teruggekeerd naar de kazerne. Naar de exacte toedracht van de brand zal een onderzoek worden ingesteld.

Foto’s : @Edwin_Otto

13-08-13-Otto-Brand-Woerden-GRIP-11.jpg

13-08-13-Otto-Brand-Woerden-GRIP-12.jpg

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...