zaterdag, september 18, 2021
17 C
Rotterdam
zaterdag 18 september 2021

Ware klopjacht naar schutter liquidatie Zuidakker Spijkenisse

03-08-13-Spijkenisse-Schietpartij-Kevin09.jpg
Spijkenisse – 
Twintig rechercheurs hebben een ware klopjacht op touw gezet naar de man die op zaterdag 3 augustus op de Zuidakker een 40-jarige man liquideerde. Inmiddels weet de politie wie de schutter is, zij gaan er dan ook nog vanuit dat hij in Nederland verblijft. De schutter staat nationaal en internationaal gesignaleerd bij de politie.

Op de bewuste zaterdagavond 3 augustus werd op de Zuidakker een 40-jarige man uit Spijkenisse neergeschoten op een parkeerplaats voor de woning van het slachtoffer. Toegesnelde hulpdiensten hebben ingegrepen maar konden niet voorkomen dat het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. Een team bestaande uit rechercheurs stelden direct een onderzoek in, tijdens het onderzoek kwam de identiteit van de vermoedelijke schutter omhoog.

Een dag na de schietpartij werd in de Lekstraat in Rozenburg de vluchtauto van de verdachte onbeheerd aangetroffen in een parkeervak. Tijdens een uitgebreid onderzoek naar de verblijfplaats van de schutter kwamen zij uit bij een mogelijk onderduikadres in de omgeving van de vindplaats van de vluchtauto. Op woensdagavond 7 augustus viel een arrestatieteam de woning binnen, echter werd de verdachte niet aangetroffen.

De zoektocht naar de schutter wordt door de politie nog steeds voortgezet. Alle sporen in het onderzoek wijzen erop dat de schutter nog in Nederland is. Bij opsporingsdiensten in het binnen en buitenland is zijn naam en afbeelding bekend. De politie wilt laten weten dat het strafbaar is om de voortvluchtige onderdak te verschaffen.

Informatie? 
Iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij of de verblijfplaats van de verdachte kan deze doorgegeven aan het onderzoeksteam Zuidakker via 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-83313931. Omdat er sprake is van grof (vuurwapen)geweld wordt een ieder uitdrukkelijk verzocht niet zelf over te gaan tot enige actie, maar gelijk de politie te bellen.

Zie ook : Vluchtauto na schietpartij Zuidakker Spijkenisse aangetroffen Lekstraat Rozenburg

03-08-13-Spijkenisse-Schietpartij-Kevin09.jpg

03-08-13-Spijkenisse-Schietpartij-Kevin07.jpg

Related Articles

Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

0
België - In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te...

Automobilist raakt met bestelbus te water Nieuwdorperweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk is zaterdagmorgen rond 10.00 uur een bestelbus te...

Twee gewonden na ongeluk Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Aveling in Hoogvliet zijn zaterdagmorgen twee personen gewond geraakt. Op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166 [...]

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium [...]

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf [...]

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen [...]

Woonstad maakt Spangen duurder

Woonstad maakt Spangen duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg