17-jarige Ier gepakt achter het stuur door mobiele telefoon A13 Rotterdam

Date:

Deel bericht:

stock-foto-joey-politie-07.jpg


Rotterdam –
Een 17-jarige Ier heeft woensdag 14 augustus 2013 omstreeks 01.30 uur zijn reis te voet verder moeten ondernemen. Bij een controle op de A13 ter hoogte van Rotterdam bleek dat hij zonder geldig rijbewijs reed. Hij viel op omdat hij tijdens het rijden zat te bellen. Als hij de opgelegde boete van 502 euro en de sleepkosten van 160 euro heeft voldaan, krijgt hij zijn auto weer terug.

- Advertisement -

De bestuurder van de Ford reed in de richting Rotterdam en viel op omdat hij met de telefoon in de hand aan het bellen was. Bij de staandehouding overhandigde hij een Iers rijbewijs voor beginners. Dit beginnerrijbewijs was echter alleen in zijn eigen land geldig. Deze melding op het rijbewijs had hij naar zijn zeggen niet opgemerkt.

In overleg met het OM kreeg hij boetes opgelegd, in totaal 502 euro. De man liet weten dat vrienden dit binnen 20 minuten zouden komen betalen. Nadat na veertig minuten nog niemand zich had gemeld besloten de medewerkers van de verkeerspolitie de auto af te laten slepen.

De Ier kan de auto ophalen na betaling van de boete en de sleepkosten, in totaal 662 euro.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd