Eerste resultaten dodelijke aanvaring Oosterschelde bekend Vlake

Date:

Deel bericht:

boot-aanvaring-wemelde1.jpg
Vlake (gemeente Reimerswaal) –
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval op maandagmorgen 12 augustus jl. Rechercheurs hebben al diverse getuigen gehoord, onder andere mensen die in de buurt waren van het ongeval en bemanningsleden van de tanker. Verder maakt de politie gebruik van de walradarbeelden. Ook vindt een uitgebreid sporenonderzoek plaats waarbij de tanker en het motorjacht uitvoerig zijn onderzocht. Onder andere wordt gekeken naar de vaarsnelheden van de boten, een dode hoek berekening en of kan worden vastgesteld wat het zicht van de schippers – van zowel de tanker als van het motorjacht – is geweest.

- Advertisement -

Plaats ongeval
Tot nu toe is gebleken dat beide boten maandagmorgen van de Oosterschelde afkwamen en in zuidelijke richting over het Kanaal van Zuid-Beveland voeren. De tanker voer harder dan het motorjacht. De aanvaring vond aan de zuidzijde van de Postbrug plaats. De tanker heeft het jacht met de rechtervoorzijde geraakt en is hierbij minimaal beschadigd. Het jacht werd aan de linker achterzijde geraakt.

Reddingspoging
Na de aanvaring is het jacht vol met water gelopen en gezonken. Een bemanningslid van de tanker is tijdens een reddingspoging in het water gesprongen. Hij kon helaas de slachtoffers niet meer redden. Wel heeft hij een touw aan het gezonken jacht vastgemaakt, om te voorkomen dat de boot verder zou zinken of afdrijven.

Ruime ervaring
De politie heeft ook de bemanning van de tanker gehoord en onderzoek gedaan naar de ervaring van de schipper van het motorjacht. De omgekomen Hulstenaar (61) blijkt een ruime ervaring als schipper op het water te hebben. Verder was hij volledig gecertificeerd o.a. met Vaarbewijs II. Het motorjacht was ingeschreven in Gent (België) en sinds vele jaren eigendom van het omgekomen echtpaar.

Proces-verbaal
De definitieve uitkomsten laten nog even op zich wachten. Van de resultaten van het politieonderzoek wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist vervolgens of sprake is van een strafbaar feit en of het openbaar ministerie tot vervolging wil overgaan.

Bron : Politie.nl  Foto’s : Twitter PZC.nl

boot-aanvaring-wemelde1.jpg

boot-aanvaring-wemelde2.jpg

boot-aanvaring-wemelde3.jpg

boot-aanvaring-wemelde4.jpg

boot-aanvaring-wemelde5.jpg

boot-aanvaring-wemelde6.jpg

boot-aanvaring-wemelde7.jpg

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...