Politiehelikopter zocht naar man met machinegeweer Rechter Rottekade Rotterdam

Date:

Deel bericht:

politieheli-wen.jpg


Rotterdam –
Zaterdagavond rond 21.00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen dat bij een portiekwoning aan de Rechter Rottekade een man met een machinepistool stond. De politie nam de informatie uit de melding serieus en ondernam direct actie. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en ook werd een politiehelikopter ingezet. De omgeving van de betreffende portiekwoning werd afgezet.

- Advertisement -

Toen de agenten vervolgens op onderzoek uit gingen, zagen ze dat drie personen de woning aan de achterzijde verlieten en over een hek heen klommen. De agenten gingen achter het drietal aan en hielden de jongens aan. Vervolgens meldde de bewoonster van het pand zich bij de agenten. Zij was kennelijk niet thuis geweest en wist te vertellen dat het vermoedelijk om een nepwapen ging. De agenten doorzochten de woning en troffen daar inderdaad een balletjespistool aan. Het nepwapen werd hierop in beslag genomen. De drie jongens (13, 13 en 14 jaar) zijn meegenomen naar het bureau. Twee van hen zijn direct heengezonden. De andere heeft de nacht op het bureau doorgebracht.

Nepwapens verboden

In Nederland is het niet toegestaan een nepwapen te dragen of te verhandelen. Nepvuurwapens onderscheiden zich vaak nauwelijks van echte vuurwapens. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. En als er een melding binnenkomt dat iemand met een vuurwapen rondloopt, gaan agenten er meteen op af en nemen geen enkel risico. Ze gaan er altijd vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat. In veel vakantielanden zijn nepwapens te koop als souvenir. Neem ze dus niet mee want hier in Nederland zijn ze verboden. Welke kleur het wapen heeft maakt daarbij niet uit. Kijk voor meer info over nepwapens op www.vraaghetdepolitie.nl.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...