Politie schiet inbreker in been na achtervolging Zuidbuurt Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

07-10-logo-politie.jpg


Vlaardingen –
Drie mannen braken zaterdagochtend rond 03.30 uur in bij een vrijstaande woning in de Zuidbuurt in Vlaardingen. Twee van hen werden vrijwel direct aangehouden, de derde werd na een zoektocht in een weiland gespot door een politiehelikopter en ook gearresteerd. Rond 03.30 uur belde een 29-jarige Vlaardingse met 112 omdat ze hoorde hoe in haar woning werd ingebroken. Drie minuten later waren agenten ter plaatse en begon te voet een achtervolging van de verdachten. Eén van de verdachten, een 23-jarige Vlaardinger, werd vrijwel direct aangehouden en daarbij in zijn bovenbeen geschoten. De twee anderen sloegen op de vlucht richting een nabijgelegen weiland.

- Advertisement -

Om 03.43 werd de tweede verdachte daar aangehouden. Het bleek een 21-jarige Rotterdammer. Een politiehelikopter werd gevraagd om met een warmtebeeldcamera de derde verdachte te lokaliseren terwijl agenten het weiland omsingelden. De helikopterbemanning vond de 21-jarige Vlaardinger. Een agent met een politiehond werd in het donker naar de verdachte toegepraat en wist hem aan te houden De verdachte liep bij de aanhouding een beet van de politiehond op. De Vlaardinger werd behandeld door een politiearts en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De man die in zijn been werd geschoten is in een ziekenhuis behandeld en kon zaterdagochtend overgebracht worden naar een politiebureau. Hij en zijn twee kompanen worden verhoord over de inbraak. In de buurt van de woning werden drie fietsen in beslag genomen die vermoedelijk van de verdachten zijn. Bekeken wordt of deze zijn gestolen. Ook bekijken rechercheurs van district Waterweg-Noord of de drie verdachten bij meer inbraken zijn betrokken. De bewoonster is enorm geschrokken, maar bleef ongedeerd.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Boodschappentas met explosief gevonden tijdens Landelijke Opschoondag in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijwilligers die vanmiddag de buurt opruimden tijdens de Landelijke Opschoondag deden zaterdagmiddag een explosieve ontdekking. In...

Opnieuw explosie bij woning van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Bij een flat aan de van Beethovensingel in Vlaardingen heeft afgelopen nacht rond 03.53 uur opnieuw...

Drie verdachten aangehouden na beschieting woning in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijdag 1 maart zijn drie verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in...

Opnieuw explosie bij woning Van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen nacht heeft binnen een week tijd voor de tweede keer een explosie plaatsgevonden bij een...