Politie zoekt getuigen geweldadige straatroof met steekpartij Smeetlandsedijk Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

12-09-13-steekpartij-enk-rotterdam-1.jpg
Rotterdam –
De recherche is dringend op zoek naar meer informatie en getuigen van een steekpartij vrijdagavond op de Smeetslandsedijk in Rotterdam. Daar raakten drie jongeren gewond bij een gewelddadige straatroof. De politie heeft de afgelopen dagen uitgebreid met de slachtoffers gesproken en een buurtonderzoek verricht. Ook is naar sporen gezocht na de steekpartij.

Vier jongeren liepen vrijdagavond 13 september op de Smeetslandsedijk toen zij rond 19.30 uur werden aangesproken door twee onbekende jongeren. Zij bedreigden de slachtoffers met een mes en vermoedelijk een vuurwapen en eisten hun geld en mobiele telefoons. Op enig moment ontstond een worsteling waarbij een 19-jarige jongen klappen kreeg op zijn hoofd en een 19-jarig meisje lichtgewond raakte. Een 17-jarige jongen moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis vanwege een slagaderlijke bloeding. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

De vierde persoon, een 17-jarige Rotterdammer, raakte niet gewond. Hij wist vlak voor de beroving te ontkomen en alarmeerde de hulpdiensten bij één van de omwonenden.

Signalement
Direct na de melding is in de omgeving gezocht naar de daders. De politie zocht naar twee licht getinte verdachten. Een van hen is fors gebouwd, 1.70m lang en droeg een blauwe trainingsbroek met een grijze trui met capuchon. De tweede verdachte is gespierd en 1.80m lang. Hij droeg een blauwe jas en een donkere broek. De leeftijd van de beide daders worden geschat tussen de 17 en 20 jaar oud. Helaas werd het tweetal niet meer gevonden.

Getuigenoproep
De politie werkt met een groot aantal rechercheurs aan de zaak en zet alles op alles om dit misdrijf op te lossen. Medewerkers van de Forensische Opsporing stelden diverse sporen veilig en rechercheurs spraken al met enkele getuigen.

Het team kan op dit moment alle informatie die meer duidelijkheid kan geven over de beroving, of de verdachten, goed gebruiken. Zij heeft de volgende vragen:

– Heeft u vrijdagavond 13 september iets opvallends gezien of gehoord op de Smeetslandsedijk, ter hoogte van het bruggetje naar de Enk, of in de omgeving daarvan?
– Slaat u aan op het signalement of de combinatie van de twee mannen?
– Bent u recent slachtoffer geworden van een (poging) beroving in Rotterdam IJsselmonde en heeft u nog geen aangifte gedaan?

Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of bel met Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron : Politie.nl

12-09-13-steekpartij-enk-rotterdam-1.jpg

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd