woensdag, april 21, 2021
11.2 C
Rotterdam
woensdag 21 april 2021

Politie maakt doorstart in onderzoek naar Patrick S.

sebree2.jpg
Rotterdam –
De politie eenheid Rotterdam is op zoek naar de herkomst van goederen die zijn gevonden in de kamer van een man die eerder dit jaar tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld, onder andere voor de moord op Farida Zargar. De man, de inmiddels 36-jarige Patrick S. werd in oktober 2011 aangehouden na een straatroof. In zijn woning in Spijkenisse werden goederen gevonden van de sinds augustus 2010 vermiste Farida Zargar. Naar aanleiding van het onderzoek dat werd ingesteld naar deze spullen werd het lichaam van Farida gevonden. Het was begraven in het Mallebos. Het onderzoek leidde ook tot het vermoeden dat de man schuldig was aan de dood van een andere vrouw uit Spijkenisse en de poging tot moord, bij een uiterst gewelddadige beroving, op een Poolse man. In juli werd de man onder andere voor deze zaken veroordeeld tot een levenslange straf. Hij heeft appèl aangetekend tegen de straf en de zaak loopt nu bij het gerechtshof in Den Haag.

447 voorwerpen

Ook voor de Eenheid Rotterdam is de zaak niet klaar. Want behalve onder andere het paspoort van Farida werden er in de woning uiteindelijk 447 voorwerpen in beslag genomen waarvan politie en OM denken dat deze niet van Patrick S. zijn. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mobiele telefoons en sieraden, maar ook om biologisch materiaal als haarlokken en nagels.
De afgelopen maanden heeft een team van rechercheurs al geprobeerd te achterhalen waar de goederen vandaan komen, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Het onderzoek draagt de naam Sebree.

Het onderzoek Sebree

Zo heeft het onderzoeksteam al in alle politiesystemen gekeken of de in beslag genomen goederen zijn te linken aan verlies, diefstal of andere misdrijven. Het tactische onderzoek naar alle in beslag genomen voorwerpen is in volle gang. Alles wordt uitgebreid onderzocht op aanwezig DNA. Inmiddels zijn verschillende spullen aan bijvoorbeeld familieleden van vermiste personen getoond. De politie bezoekt in dit onderzoek ook 1500 opkopers van tweedehands goederen. Met de publicatie van de goederen roept de politie ook de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe de man eraan kwam.

Aparte pagina

Een aantal in beslag genomen goederen staat vanaf maandag 23 september op politie.nl. Het onderzoeksteam hoopt dat mensen kunnen vertellen van wie deze goederen zijn/eigenaars zich melden via 0900-8844 en zeg dan dat het gaat om het onderzoek Sebree. U kunt ook mailen naarsebree@rijnmond.politie.nl.

Foto : Politie

sebree2.jpg

Related Articles

Man (39) ernstig gewond door schietpartij Houdringeweg Rotterdam

0
Rotterdam - De man die dinsdagavond 20 april ernstig gewond raakte door een geweldsincident in...

Zoon (27) verdachte van doden vader (62) in woning Oosterse Tuin Rotterdam

0
Rotterdam - Justitie houdt de 27-jarige Brayon M. verantwoordelijk voor de dood van zijn vader...

Jongen (16) uit Heerjansdam kwam om het leven door kogel Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - De 16-jarige jongen uit Heerjansdam die afgelopen weekend om het leven kwam na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna [...]

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie

Politie lost waarschuwingsschot in Crooswijk bij arrestatie [...]

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon'

'Invallen na onderzoek malafide verhuurbedrijf in Rhoon' [...]

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam

440 kilo cocaïne onderschept in haven Rotterdam [...]

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over

Directeur Franciscus Gasthuis: dit komt onverantwoord over [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg