Politieagent vertelt verhaal over dodelijk ongeval

Date:

Share post:


Rotterdam –
Motoragent Piet Kats beschreef in een eerder verhaal hoe geïrriteerde automobilisten de ouders van een stervend kind uitscholden op het moment dat deze langs een file werden geleid om afscheid te nemen van hun kind. In een nieuw verhaal beschrijft Piet Kats zijn verhaal over een dodelijk ongeluk die kort voor kerst plaatsvond, bij het dodelijke ongeluk waren een vader en zijn dochter betrokken.

Het was kort voor kerst toen de vader met zijn dochter voor het eten een kerstboom ging halen. Vanaf het verkooppunt reden zij met een kerstboom achterin de auto naar huis. Toen de vader een kruising naderde zag de vader het rode verkeerslicht niet en kwam vervolgens frontaal in botsing met een vrachtwagen die vanaf de andere kant het kruispunt naderde. Een aanrijding bleek ondanks hard remmen niet meer te voorkomen, de auto werd in de zijkant geraakt en vervolgens zeker 30 meter meegesleurd door de vrachtauto.

Toegesnelde hulpdiensten konden ondanks hun inspanningen niks meer voor de twee inzittenden betekenen. Omdat het kind, wat een klein meisje bleek te zijn zo klem zat in de auto en overleden was werd besloten om de auto te laten optakelen en op het politiebureau uit de auto te halen. Na de identificatie van het slachtoffer bleek dat er op het huisadres inderdaad een kind en een vrouw stonden ingeschreven. Omdat het niet zeker was of het meisje wat ingeschreven stond bij de woning de inzittende was van de auto moest de politie een bezoek brengen aan het woonadres.

Piet Kats besloot om samen met zijn collega naar het huisadres te rijden van het slachtoffer, dit was echter niet makkelijk omdat je iemands leven ineens op zijn kop zet. Aangekomen bij het huis keek Piet eerst door het raam, op dat moment zakte de moed in zijn schoenen om bij het huisadres aan te bellen. Door het raam was een gedekte tafel en twee borden te zien, en een klein bordje. In de woonkamer stond een vrouw danspasjes te maken, dit gebeurde kennelijk op de maat van muziek die aanstond.

Met een rotgevoel belt Piet aan, de vrouw deed vervolgens open en fronsend naar de agenten. Op de achtergrond klon vrolijke kerstmuziek. De vrouw had echter al snel door dat er iets ernstigs was gebeurd en vroeg of haar man en dochter iets was overkomen. Piet Kats vroeg of haar men en dochter vertrokken waren in een auto, dit klopte. Nadat de vrouw de auto had omschreven deelde de agent haar mede dat het tweetal een auto-ongeuk hadden gehad en hierbij ernstig gewond waren geraakt. “Dit terwijl ik al wist dat ze overleden waren, aldus agent Kats”.

Omdat de vrouw de gezichtuitsdrukking van de agenten niet vertrouwde moest Kats vertellen dat haar men en dochtertje overleden waren. De vrouw die op de bank plaatsnam en in snikken uitbarstte werd getroost door de collega van Piet, “voor mijn gevoel duurde dit wel een uur, je weet je dan geen houding te geven”. Toen ingelichte familie arriveerde zijn Piet Kats en zijn collega vertrokken.

Op weg naar het politiebureau leek het wel of we naar de slachtbank reden. “We voelden zich op z’n zachts gezegd ‘klote’. De blik van Henk vergeet ik nooit meer toen ik hem aankeek. “Eenmaal thuisgekomen weet ik nog dat ik de eerste uren op de bank heb gezeten met een pot bier, omdat ik absoluut geen slaap had. Alles maalt door je hoofd, wat een rotdag.

Zie ook : Ouders stervend kind uitgescholden tijdens spoedbegeleiding motoragent


Om het hele verhaal van Piet Kats te lezen klik hier.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd