Woningen ontruimd na brand op dak Frederik van Eedenplaats Capelle aan den IJssel

vrijdag 25 oktober 2013 10:35

Capelle aan den IJssel- Vrijdagmorgen 25 oktober is er aan de Frederik van Eedenplaats een brand ontstaan in een appartementencomplex. Het bleek te gaan om een dakbrand die door derden al was geblust met poederblussers. Dit gebeurde echter in de buurt van een ventilatie-inlaat.Via de ventilatiekanalen zijn dus poeder en rook in woningen terecht gekomen.De ter plaatse gekomen brandweer heeft 13 woningen moeten ontruimen, en daarna nog even na geblust. De woningen zijn gereinigd, en inmiddels weer vrijgegeven. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een recreatie ruimte.

De brandweer onderzoekt de gevolgen van de brand.

Foto’s : Mark Swager

25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-1 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-3 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-4 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-5 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-6

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Woningen ontruimd na brand op dak Frederik van Eedenplaats Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel- Vrijdagmorgen 25 oktober is er aan de Frederik van Eedenplaats een brand ontstaan in een appartementencomplex. Het bleek te gaan om een dakbrand die door derden al was geblust met poederblussers. Dit gebeurde echter in de buurt van een ventilatie-inlaat.Via de ventilatiekanalen zijn dus poeder en rook in woningen terecht gekomen.De ter plaatse gekomen brandweer heeft 13 woningen moeten ontruimen, en daarna nog even na geblust. De woningen zijn gereinigd, en inmiddels weer vrijgegeven. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een recreatie ruimte.

De brandweer onderzoekt de gevolgen van de brand.

Foto’s : Mark Swager

25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-1 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-3 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-4 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-5 25-10-13-brand-ventilatiekanaal-capelle-BorderMaker-6

 

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Gouda

Gouda - Donderdagavond 1 oktober heeft een automobilist een lantaarnpaal omver gereden op het Middenmolenplein in Gouda. Er raakte gelukkig niemand gewond. Rond 20.00 uur werd de politie en brandweer gebeld na het ongeval en dat het voertuig mogelijk in brand zou...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!