Twee doden bij brand in windturbine Mariadijk Ooltgensplaat

dinsdag 29 oktober 2013 15:59
brandweer-wen-1.jpg

Ooltgensplaat – Twee mannen zijn om het leven gekomen bij een brand in een windmolen. De slachtoffers waren daar bovenin aan het werk. Op dinsdagmiddag 29 oktober 2013 ontstond door nog onbekende oorzaak brand aan de bovenkant van de windmolen. Een van de slachtoffers viel nar beneden. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden naast de windmolen. De andere collega was in eerste instantie vermist.

Direct na de melding ging de brandweer naar het windmolenpark aan de Mariadijk in Ooltgensplaat met groot materieel. Het was in verband met de hoogte niet mogelijk de brand te blussen. In de avond ging een speciaal team van de brandweer met hulp van een neergezette kraan naar boven om een inspectie uit te voeren. Bij dit onderzoek werd het stoffelijk overschot van de vermiste man gevonden boven in de toren.

De Arbeidsinspectie gaat een onderzoek instellen naar de toedracht van de brand. De personalia van de twee mannen zijn nog niet bekend.

 

0 reacties

Twee doden bij brand in windturbine Mariadijk Ooltgensplaat
Schrijver:

 

brandweer-wen-1.jpg 

Ooltgensplaat – Twee mannen zijn om het leven gekomen bij een brand in een windmolen. De slachtoffers waren daar bovenin aan het werk. Op dinsdagmiddag 29 oktober 2013 ontstond door nog onbekende oorzaak brand aan de bovenkant van de windmolen. Een van de slachtoffers viel nar beneden. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden naast de windmolen. De andere collega was in eerste instantie vermist.

Direct na de melding ging de brandweer naar het windmolenpark aan de Mariadijk in Ooltgensplaat met groot materieel. Het was in verband met de hoogte niet mogelijk de brand te blussen. In de avond ging een speciaal team van de brandweer met hulp van een neergezette kraan naar boven om een inspectie uit te voeren. Bij dit onderzoek werd het stoffelijk overschot van de vermiste man gevonden boven in de toren.

De Arbeidsinspectie gaat een onderzoek instellen naar de toedracht van de brand. De personalia van de twee mannen zijn nog niet bekend.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!