Brandweer en ambulance oefenen groot incident Groenendijk Nieuwerkerk a/d IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden hebben dinsdagavond een gezamenlijke oefening gehouden op het terrein van een aannemersbedrijf. De grote oefening werd samen gehouden om diverse onderdelen zoals brand, een ongeval en een aanrijding te oefenen. Brandweer en ambulance  kwamen samen ter plaatse om hulp te verlenen. Ook kon men gelijk kijken hoe de verbindingen op C2000-netwerk zich hielden omdat er gewerkt werd met twee veiligheidsregio’s.

De hulpdiensten kregen dinsdagavond een melding binnen dat er een ongeval op de dijk had plaatsgevonden. Toen het eerste brandweervoertuig van Nieuwerkerk aan den IJssel ter plaatse kwam constateerden zij een enorme chaos. Een automobilist had een fietser geschept op de dijk en was uit schrik een bedrijventerrein opgereden.

- Advertisement -

Op dat bedrijventerrein kwam toevallig net een heftruck naar buiten gereden vanuit een bedrijfsloods en die reed zo met de vorken de auto in. De bestuurder van het voertuig kwam bekneld te zitten en de vorkheftruckchauffeur raakte zwaargewond. Ondertussen onstond er door een nog onbekende oorzaak een grote brand in het pand en was er sprake van een onbekend aantal vermisten.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel vroeg om assistentie van het korps Capelle aan den IJssel. Toen bleek dat ook twee tankautospuiten niet genoeg waren kwam er een derde voertuig ter plaatse. Ook was er vanuit beide regio’s een officier van dienst ter plaatse om hun eigen ploegen leiding te geven en contact te houden met de meldkamers.

De manschappen moesten de slachtoffers redden, de brand blussen en het slachtoffer uit een voertuig halen. Al met al duurde de oefening ruim twee uur. De oefenleiders zullen een volgende moment de oefening evalueren om aan te tonen wat er eventueel verbeterd kan worden. Door de oefening was de dijk moeilijk begaanbaar voor het verkeer.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...