zondag, april 11, 2021
4.8 C
Rotterdam
zondag 11 april 2021

Celstraf voor verhongeren honderd dieren Fauna World Uitweg Rotterdam

Rotterdam – Dierhandelaar Chavello Plak is door de rechter veroordeelt tot één jaar celstraf nadat hij in juni dit jaar meer als 100 dieren heeft laten verhongeren in zijn winkel Fauna World aan de Uitweg. Van de rechter mag de dierenhandelaar voor vijf jaar zijn beroep niet meer uitoefenen. Via het social media kondigde Plak al eerder aan door te gaan met het verhandelen van dieren. Afgelopen donderdag kreeg de handelaar de straf niet alleen voor het laten sterven van dieren, maar ook bedreigingen en valsheid in geschrifte, en diefstal van een groot aantal slangen worden hem ten laste gelegd. Al eerder liet Chavello Plak weten dat hij alleen vijf Dingo’s had laten doodgaan, de andere dieren waren al gestorven toen ze werden geïmporteerd. Dit verhaal noemde de rechter ongeloofwaardig. De straf die de handelaar heeft gekregen is lager dan de twee en een half jaar die justitie had geëist, hier tegenover heeft de rechter wel een hogere voorwaardelijke straf opgelegd van twee jaar.

Dit houdt in dat hij twee jaar extra gevangenisstraf krijgt als hij nogmaals de fout in gaat. In totaal zal Plak 1,5 jaar celstraf krijgen omdat hij nog een half jaar moet zitten voor een eerdere veroordeling. In 2012 werd hij bestraft voor illegale dierenhandel, dit ook in Fauna World. In de eerste reactie laat de dierenhandelaar weten in hoger beroep te willen gaan tegen de straf, dit omdat hij de voorwaardelijke straf van twee jaar erg hoog vindt.

De dierenhandelaar blijft volhouden dat wat hij doet volledig legaal is, zo plaatste hij eerder dit jaar het volgende op zijn Facebookpagina : voor de mensen die niet weten hoe het zit dus met name diegene die net anoniem belde als je niet weet wat wel en niet mag moet je je smoel dicht houden en je naam zeggen als je beld !!!!!! wat ik doe is legaal en niet ilegaal dus houd je bek als je niet weet waar je het over heb ja

Foto’s : John Heijstek & Politie

06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren09 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren04 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren08 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren03 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren02 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren07 06-06-13-Dieren-Uitweg-Politie5 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren10

 

Related Articles

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Automobilist vlucht na eenzijdig ongeval op de Bree in Rotterdam

0
Rotterdam - Zondag heeft rond 12.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Bree in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg