Celstraf voor verhongeren honderd dieren Fauna World Uitweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dierhandelaar Chavello Plak is door de rechter veroordeelt tot één jaar celstraf nadat hij in juni dit jaar meer als 100 dieren heeft laten verhongeren in zijn winkel Fauna World aan de Uitweg. Van de rechter mag de dierenhandelaar voor vijf jaar zijn beroep niet meer uitoefenen. Via het social media kondigde Plak al eerder aan door te gaan met het verhandelen van dieren. Afgelopen donderdag kreeg de handelaar de straf niet alleen voor het laten sterven van dieren, maar ook bedreigingen en valsheid in geschrifte, en diefstal van een groot aantal slangen worden hem ten laste gelegd. Al eerder liet Chavello Plak weten dat hij alleen vijf Dingo’s had laten doodgaan, de andere dieren waren al gestorven toen ze werden geïmporteerd. Dit verhaal noemde de rechter ongeloofwaardig. De straf die de handelaar heeft gekregen is lager dan de twee en een half jaar die justitie had geëist, hier tegenover heeft de rechter wel een hogere voorwaardelijke straf opgelegd van twee jaar.

Dit houdt in dat hij twee jaar extra gevangenisstraf krijgt als hij nogmaals de fout in gaat. In totaal zal Plak 1,5 jaar celstraf krijgen omdat hij nog een half jaar moet zitten voor een eerdere veroordeling. In 2012 werd hij bestraft voor illegale dierenhandel, dit ook in Fauna World. In de eerste reactie laat de dierenhandelaar weten in hoger beroep te willen gaan tegen de straf, dit omdat hij de voorwaardelijke straf van twee jaar erg hoog vindt.

- Advertisement -

De dierenhandelaar blijft volhouden dat wat hij doet volledig legaal is, zo plaatste hij eerder dit jaar het volgende op zijn Facebookpagina : voor de mensen die niet weten hoe het zit dus met name diegene die net anoniem belde als je niet weet wat wel en niet mag moet je je smoel dicht houden en je naam zeggen als je beld !!!!!! wat ik doe is legaal en niet ilegaal dus houd je bek als je niet weet waar je het over heb ja

Foto’s : John Heijstek & Politie

06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren09 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren04 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren08 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren03 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren02 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren07 06-06-13-Dieren-Uitweg-Politie5 06-06-13-Uitweg-Rotterdam-dieren10

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie en inbraak bij carwash Oost-Sidelinge Rotterdam-Overschie

Rotterdam - De brandweer werd afgelopen nacht rond 03.40 uur gealarmeerd voor een mogelijke brand in een carwash...

Woning verwoest door brand Abtsweg Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan de Abtsweg in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag grotendeels...

Politie zoekt getuigen van explosie Ameidestraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een explosie aan de Ameidestraat in Rotterdam. Afgelopen...

Man gewond na schietpartij Minosstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been bij een schietpartij aan de Minosstraat in...