Prins Friso door familie en vrienden herdacht in kerk Oude Kerkstraat Delft

zondag 3 november 2013 00:00

Delft – Zaterdag hebben meer dan 800 mensen Prins Friso herdacht in de oude kerk in Delft. Diverse personen waaronder aartsbisschop Desmond Tutu van Zuid-Afrika, theoloog en dichter Huub Oosterhuis en vrienden van Prins Friso hebben gesproken tijdens de herdenking. Ook lieten de twee broers prins Constantijn en koning Willem-Alexander zich horen.Prins Friso die op 12 augustus kwam te overlijden werd herdacht als een warme gezinsman. “Help zijn herinneringen lenend te houden en ten volle van het leven te genieten” zij bisschop Tutu. De koning sprak in zijn emotionele toespraak over het gemis van zijn broer. In de toespraak werden de aanwezigen herinnerd aan Friso’s werk voor het Prins Claus Fonds die hij na de dood van zijn vader had voortgezet.

Tijdens de ceremonie was er dezelfde muziek als bij de uitvaart in augustus in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Zo zong Maaike Oubouter het lied ‘Dat ik je mis’.

Foto’s : Anouk Krempel

IMG_8711 IMG_8723 IMG_8733 IMG_8800 IMG_8803 IMG_8817 IMG_8821 Koningspaar-beatrix koningspaar-maxima koningkoningin koningspaar PrinsConstantijn

 

0 reacties

Prins Friso door familie en vrienden herdacht in kerk Oude Kerkstraat Delft
Schrijver:

 

 

Delft – Zaterdag hebben meer dan 800 mensen Prins Friso herdacht in de oude kerk in Delft. Diverse personen waaronder aartsbisschop Desmond Tutu van Zuid-Afrika, theoloog en dichter Huub Oosterhuis en vrienden van Prins Friso hebben gesproken tijdens de herdenking. Ook lieten de twee broers prins Constantijn en koning Willem-Alexander zich horen.Prins Friso die op 12 augustus kwam te overlijden werd herdacht als een warme gezinsman. “Help zijn herinneringen lenend te houden en ten volle van het leven te genieten” zij bisschop Tutu. De koning sprak in zijn emotionele toespraak over het gemis van zijn broer. In de toespraak werden de aanwezigen herinnerd aan Friso’s werk voor het Prins Claus Fonds die hij na de dood van zijn vader had voortgezet.

Tijdens de ceremonie was er dezelfde muziek als bij de uitvaart in augustus in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Zo zong Maaike Oubouter het lied ‘Dat ik je mis’.

Foto’s : Anouk Krempel

IMG_8711 IMG_8723 IMG_8733 IMG_8800 IMG_8803 IMG_8817 IMG_8821 Koningspaar-beatrix koningspaar-maxima koningkoningin koningspaar PrinsConstantijn

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!