woensdag, januari 20, 2021

Uitslaande brand in woning na blikseminslag Pleinstraat Bergambacht

Bergambacht – Blikseminslag is zondagmiddag de oorzaak geweest van een uitslaande brand in een woning aan de Pleinstraat. Buurtbewoners zagen een felle flits gevolgd door een harde knal, later bleek dat de bliksem voor brand had gezorgd.

De brandweer kreeg naast de melding van de gebouwbrand tegelijk meldingen van automatische brandalarmen die in de directe omgeving afgingen. Ter plaatse bij de brand bleek deze flink uitslaand te zijn, om deze reden werd er direct opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’.

De bliksem was ingeslagen in een schoorsteen, de schoorsteen kwam vervolgens op de straat terecht. Brandweerlieden konden er voor zorgen dat de brand zich niet verspreidde naar de buren maar konden flinke waterschade niet voorkomen. De brandweer heeft enkele uren nodig gehad om de brand compleet uit te krijgen.

De woning zal als verloren moeten worden beschouwd en is geïnspecteerd door de stichting Salvage. Woningen in de omgeving hebben ook schade opgelopen door ramen die door de donder van de bliksem sneuvelden.

Foto’s | Marco van Bemmel | Noodweer BAT (10) [1600x1200] Noodweer BAT (12) [1600x1200] Noodweer BAT (28) [1600x1200] Noodweer BAT (59) [1600x1200] Noodweer BAT (67) [1600x1200] Noodweer BAT (70) [1600x1200] Noodweer BAT (72) [1600x1200]

Related Articles

Licht gaat spontaan uit in zonnestudio bij bezoekje van agenten in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagavond een inval gedaan bij een zonnebank studio in het...

Winkelier knokt terug tegen overvaller, politie zoekt getuigen Hillevliet Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een belwinkel...

Bedrijventerrein Hoekeindseweg Bergschenhoek doorzocht op illegale praktijken na tip

0
Bergschenhoek - Op het bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg is dinsdagmorgen een doorzoeking gestart van onder...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg