GRIP 1 : Onrust na kortsluiting met rook in technische ruimte IJsselland Ziekenhuis Capelle a/d IJssel (video)

maandag 4 november 2013 23:45

Capelle aan den IJssel – Kortsluiting in een warmtekrachtcentrale zorgde maandagavond voor veel onrust bij het IJsselland ziekenhuis aan de Prins Constantijnweg. Personeel van de beveiliging zag rook in de gang van het pand en alarmeerde de brandweer. Omdat men het zekere voor het onzekere nam werd er direct opgeschaald naar middelbrand. De brandweer nam eveneens rook waar in de gang en ging op onderzoek uit. Na een uitgebreid onderzoek kwam men er achter dat de rookontwikkeling af kwam van een hoofdschakelaar, deze was aan het smeulen.

Omdat de een schakelaar veel te heet is en onveilig is om het ziekenhuis van stroom te voorzien is het ziekenhuis overgegaan op noodstroom. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar het scenario GRIP 1 en zijn bij elkaar gekomen om de situatie te bekijken. Men heeft het stroomnetwerk van het ziekenhuis omgeschakeld om te bekijken of dit het probleem van de oververhitte kabel oplost.

Omdat er enkele patiënten met ernstige aandoeningen in het ziekenhuis liggen werd bekeken of deze naar een ander ziekenhuis gebracht moesten worden. Uit voorzorg waren er een aantal ambulances al reeds ter plaatse. Dit bleek na omschakeling van het stroomnetwerk niet noodzakelijk te zijn. Alle patiënten konden in het ziekenhuis blijven.

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Jeroen van Zomeren Video : Wendy van Viegen

Brand IJsselland ziekenhuis

Brand IJsselland ziekenhuis Brand IJsselland ziekenhuis Brand IJsselland ziekenhuis

Brand IJsselland ziekenhuis

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

GRIP 1 : Onrust na kortsluiting met rook in technische ruimte IJsselland Ziekenhuis Capelle a/d IJssel (video)
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Kortsluiting in een warmtekrachtcentrale zorgde maandagavond voor veel onrust bij het IJsselland ziekenhuis aan de Prins Constantijnweg. Personeel van de beveiliging zag rook in de gang van het pand en alarmeerde de brandweer. Omdat men het zekere voor het onzekere nam werd er direct opgeschaald naar middelbrand. De brandweer nam eveneens rook waar in de gang en ging op onderzoek uit. Na een uitgebreid onderzoek kwam men er achter dat de rookontwikkeling af kwam van een hoofdschakelaar, deze was aan het smeulen.

Omdat de een schakelaar veel te heet is en onveilig is om het ziekenhuis van stroom te voorzien is het ziekenhuis overgegaan op noodstroom. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar het scenario GRIP 1 en zijn bij elkaar gekomen om de situatie te bekijken. Men heeft het stroomnetwerk van het ziekenhuis omgeschakeld om te bekijken of dit het probleem van de oververhitte kabel oplost.

Omdat er enkele patiënten met ernstige aandoeningen in het ziekenhuis liggen werd bekeken of deze naar een ander ziekenhuis gebracht moesten worden. Uit voorzorg waren er een aantal ambulances al reeds ter plaatse. Dit bleek na omschakeling van het stroomnetwerk niet noodzakelijk te zijn. Alle patiënten konden in het ziekenhuis blijven.

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Jeroen van Zomeren Video : Wendy van Viegen

Brand IJsselland ziekenhuis

Brand IJsselland ziekenhuis Brand IJsselland ziekenhuis Brand IJsselland ziekenhuis

Brand IJsselland ziekenhuis

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

Foto : Jeroen van Zomeren

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!