dinsdag, januari 19, 2021

Hulpdiensten en defensie oefenen grootschalige rampen met de naam “Samen Sterker”

Vlaardingen – Op en om het terrein van Unilever aan de Deltaweg houden de hulpdiensten en defensie woensdag een grootschalige rampenoefening. Bij de oefening is er sprake van een ontsporing van een trein met gevaarlijke stoffen. Donderdag zal de oefening bestaan uit een aanvaring tussen een veerpont met 50 opvarenden en een vrachtschip bij de ingang van de haven van Tiengemeenten.

De hulpdiensten hebben voor de ontsporing met een trein fictief opgeschaald naar GRIP4 dit is de hoogst mogelijke opschaling die er bestaat. De regionale oefeningen zijn begonnen op 28 oktober en duren nog tot en met vrijdag. Niet alleen in Rotterdam-Rijnmond vinden de oefeningen plaatsen. Ook de veiligheidsregio’s Haaglanden, Hollands-Midden en Zuid-Holland-Zuid doen mee aan de oefeningen.

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg