donderdag, januari 21, 2021

Man (44) schiet ex neer en brengt 3-jarige dochter om het leven in Reuver

Reuver – Een dag na het drama aan de Zonnedauwstraat in Reuver is de verslagenheid nog steeds groot. De politie kreeg rond negen uur de melding van een schietpartij. De  26-jarige moeder raakte gewond nadat  zij in haar been was geschoten door haar ex-partner. De man hield daarna zijn 3-jarige dochter in gijzeling in het huis van zijn schoonouders. Verderop in dit artikel het verhaal.

Wat voorafging

De vrouw raakte zwaargewond door een schietpartij. Deze ontstond na een woordenwisseling tussen de twee op straat. Een heldhaftige buurman hielp de zwaargewonde vrouw aan een veilig onderkomen en belde de hulpdiensten. De schutter richtte zijn wapen nog op de buurman die net op tijd met de vrouw kon wegkomen omdat het wapen van de man haperde. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht waar zij direct geopereerd moest worden.

Nadat de eerste de eerste politie eenheden ter plaatse waren voltrok zich een waar drama. Een 44-jarige man uit Roermond hield in de woning van de moeder hun 3-jarige dochter gegijzeld. Die waren op het moment van het drama niet thuis. De man had zich verschanst en de politie alarmeerde direct een arrestatieteam. Aanvankelijk was er een goed contact tussen de man en de politie.

De man vertelde zich verschanst te hebben met zijn 3-jarige dochter op de bovenverdieping van het huis. Hij was het niet eens met de bezoekregeling die was opgelegd in de rechtszaal. Ook vertelde hij in het bezit te zijn van een automatisch vuurwapen en een handgranaat.

Ontruiming en inzet politie

Volgend op het gesprek met de man besloot de politie de omgeving te ontruimen. Onder andere basisschool De Triolier werd ontruimd. De aanwezige kinderen werden onder politiebegeleiding opgevangen de Schakel. Ook werd de toegang tot de wijk afgezet. Via Burgernet werden omwonenden verzocht om binnen te blijven.

Het arrestatieteam bedacht een plan van aanpak om zich toegang te verschaffen tot de woning waar de man zich had verschanst had. Woningen van buren werden geforceerd zodat leden van het Arrestatieteam de woning waar de verdachte zich in ophield konden omsingelen. Ook stonder er scherpschutters paraat om eventueel in te grijpen als een kans zich rijk leek.

Een woordvoerder van de politie gaf aan dat ze goed contact hadden met de man tot een uur of half één. Daarna kregen ze geen contact meer met de man. Omstreeks kwart voor drie viel het Arrestatieteam de woning binnen. Er klonken twee pistool schoten. Men dacht dat het Arrestatieteam geschoten zou hebben. Bij binnenkomst bleek het echter dat de man zijn 3-jarige dochter Shaniqua om het leven had gebracht en daarna zichzelf. Mogelijk zijn de twee door kogelschoten om het leven gekomen.

Man bekend bij overheidsinstanties

De man bleek al geruime tijd bekend te zijn bij diverse overheidsinstanties. In September kwam het gezien onder meer onder de aandacht van Steunpunt Huiselijk Geweld. De meest recente veroordeling was in 2005. Ook bleek de man al bekend te zijn bij de politie. Dit waren onder meer zaken als drugs-, vermogens- en gewelddelicten.

Bewoners diep getreurd om verlies

Bij de woning waar het drama zich voltrok werden donderdagmiddag al veel kaarsen en bloemen neergezet. De lichamen van de 44-jarige vader en het 3-jarige meisje werden in de nacht weggehaald en overgebracht naar het mortuarium. Volgens de gemeenten worden er door de Reuverse gemeenschap diverse initiatieven genomen om het meisje te herdenken en de 26-jarige moeder bij te staan. De woning is nog afgezet met schermen maar de straat is wel bereikbaar. Het is niet bekend of de moeder al op de hoogte is van het tragische nieuws. Zij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

Foto : @NLTuigVrij Nederland Tuigvrij Twitter

Drama-reuven

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg