woensdag, januari 27, 2021

35-jarige belg gearresteerd voor gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Kiotoweg Rotterdam

Rotterdam – Met de aanhouding van een 35-jarige Belg denken rechercheurs van de Eenheid Rotterdam een belangrijke speler te hebben opgepakt voor de overval op een geldtransportbedrijf aan de Rotterdamse Kiotoweg op 4 april 2011. Twee medewerkers werden daarbij door overvallers neergeschoten

De man is in de ochtend van 20 november aangehouden in het Belgische Charleroi. Hij heeft de Belgische nationaliteit. Er zijn diezelfde dag ook vier panden in Charleroi doorzocht en er is op een woning beslag gelegd. Er is bij de Belgische autoriteiten een uitleveringsverzoek gedaan.

De zaak

Die maandagochtend 4 april 2011 forceerden zwaarbewapende overvallers een hek aan de achterzijde van het bedrijf en gingen het terrein op. Een deur aan de achterzijde van het pand werd vervolgens met explosieven opgeblazen en de overvallers gingen een ruimte binnen waar zich veel contant geld bevond. Twee van de twintig aanwezige medewerkers werden neergeschoten. Met een aanzienlijke buit gingen de overvallers er in twee auto’s met een enorme snelheid vandoor.

Het onderzoek

De politie startte direct een groot onderzoek. Daaruit bleek dat de overvallers, die wegvluchtten via de A13, vermoedelijk richting Breda en Antwerpen richting Brussel reden. Dat bleek uit getuigenverklaringen. Uit vervolgonderzoek blijkt nu dat het eindpunt Charleroi was. De eerste week na de overval werd duidelijk dat het bij de gebruikte voertuigen vermoedelijk ging om een BMW M5 en Audi RS6. Het – internationale – onderzoek naar de overvallers heeft nooit stilgelegen en mondde uiteindelijk uit in een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie op basis waarvan de man, in samenwerking met de Belgische autoriteiten, is aangehouden. Het onderzoek is een zaak van de lange adem, maar met de aanhouding van de 35jarige Belg denkt de politie één van de belangrijke verdachten van de overval te hebben aangehouden. De verdachte is vermoedelijk ook tijdens de overval in het geldtransportbedrijf geweest. Zijn rol bij het neerschieten van de twee medewerkers wordt nadrukkelijk onderzocht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Samenwerking

De Rotterdamse overval bleek een voorbode van een reeks overvallen in Nederland die qua gekozen bedrijf en werkwijze de nodige overeenkomsten vertoonden. Niet gezegd is dat het in alle gevallen dezelfde dadergroep betreft, maar de onderzoeksteams hebben uiteraard regelmatig contact en delen hun informatie.

Bron : Politie Rotterdam-Rijnmond

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg