Storm en hoogwater laten Hollandse IJsselkering sluiten (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer en overige hulpdiensten hebben het vandaag behoorlijk druk gehad met allerlei meldingen van overlast door de storm. Ook het hoogheemraadschap is nog in hoogste staat van paraatheid. De verwachting is dat de harde wind die inmiddels op het KNMI waarop code geel van kracht is nog tot in de loop van vrijdag aanhoud.

Verwacht wordt dat het springtij vannacht zijn hoogste vormen aan zal nemen. De waterstand zal dusdanig hoog worden dat het Noordereiland en de kades van Vlaardingen en de Drechtsteden inmiddels vrij gemaakt zijn van geparkeerde voertuigen. Bedrijven hebben zandzakken voor de deur liggen om het water buiten te houden.

- Advertisement -

De brandweer heeft het vandaag druk gehad met meldingen van stormschades. Bomen die omwaaiden kwamen op voertuigen of woningen terecht. Op de Coolhaven kwam de gevelbeplating van een flatgebouw naar beneden. Deze platen werden meters ver weggeslingerd. De politie sloot de wijde omgeving af. In de Werkhaven waaiden zeecontainers van de wal in het water. Een bergingsbedrijf heeft deze weer geborgen. Ook raakten er her en der reclameborden en doeken los. Ook deze zijn veiliggesteld door onder andere politie en se handhavers van de gemeentes.

De regen kan in de loop van de nacht en morgen overgaan in natte sneeuw en hagelbuien. Dit kan voor een mogelijke drukke ochtendspits kunnen zorgen. De hulpdiensten zullen voorlopig nog genoeg te doen hebben met incidenten gerelateerd aan het weer.

Heeft u foto’s ? Mail ze naar onze redactie

Foto’s & Video : Jeroen van Zomeren

IMG_1220 IMG_1197 IMG_1206 IMG_1185

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

16-jarige aangehouden na achtervolging en bezit automatisch vuurwapen Jacques Dutilhweg Rotterdam

Rotterdam - Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg zagen daar in...

Door raam gegooid explosief ontploft op bed Klarinet Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht is op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp een explosief door een raam van een woning...

Opnieuw brand in leegstaande woning Aardnoudstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Aarnoudstraat in Rotterdam is vanavond rond 18.05 uur een kleine brand uitgebroken in één...

Zwaargewonde na steekpartij Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Op de parkeerplaats van een psychiatrische instelling aan de Van Swietenlaan in Rotterdam is rond 16.34...