maandag, januari 18, 2021

Storm en hoogwater laten Hollandse IJsselkering sluiten (video)

Rotterdam – De brandweer en overige hulpdiensten hebben het vandaag behoorlijk druk gehad met allerlei meldingen van overlast door de storm. Ook het hoogheemraadschap is nog in hoogste staat van paraatheid. De verwachting is dat de harde wind die inmiddels op het KNMI waarop code geel van kracht is nog tot in de loop van vrijdag aanhoud.

Verwacht wordt dat het springtij vannacht zijn hoogste vormen aan zal nemen. De waterstand zal dusdanig hoog worden dat het Noordereiland en de kades van Vlaardingen en de Drechtsteden inmiddels vrij gemaakt zijn van geparkeerde voertuigen. Bedrijven hebben zandzakken voor de deur liggen om het water buiten te houden.

De brandweer heeft het vandaag druk gehad met meldingen van stormschades. Bomen die omwaaiden kwamen op voertuigen of woningen terecht. Op de Coolhaven kwam de gevelbeplating van een flatgebouw naar beneden. Deze platen werden meters ver weggeslingerd. De politie sloot de wijde omgeving af. In de Werkhaven waaiden zeecontainers van de wal in het water. Een bergingsbedrijf heeft deze weer geborgen. Ook raakten er her en der reclameborden en doeken los. Ook deze zijn veiliggesteld door onder andere politie en se handhavers van de gemeentes.

De regen kan in de loop van de nacht en morgen overgaan in natte sneeuw en hagelbuien. Dit kan voor een mogelijke drukke ochtendspits kunnen zorgen. De hulpdiensten zullen voorlopig nog genoeg te doen hebben met incidenten gerelateerd aan het weer.

Heeft u foto’s ? Mail ze naar onze redactie

Foto’s & Video : Jeroen van Zomeren

IMG_1220 IMG_1197 IMG_1206 IMG_1185

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een 15-jarige fietser is zondagavond zwaargewond geraakt nadat deze werd aangereden op de...

Brandweer op zoek naar mogelijke drenkeling Gaddijk Spijkenisse

0
Spijkenisse - De brandweer is zondagavond een geruime tijd op zoek geweest naar een mogelijke...

Overval op supermarkt Bredenoord Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zondagavond een supermarkt aan de Bredenoord in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. De...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg