dinsdag, januari 26, 2021

‘GRIP 2’ na extreme weersomstandigheden regio Rijnmond (video)

Rotterdam – Vanwege het slechte weer en het hoge water heeft de brandweer in de regio al ruim 300 meldingen ontvangen van wateroverlast en stormschade. In de meeste gevallen ging dit om omgewaaide bomen of ondergelopen straten, de brandweer heeft hun handen vol aan het slechte weer. In Hoek van Holland werd een peil van 3,01 meter boven NAP gemeten, de hoogste stand sinds de stormvloed van 1953. Ook de gemeentes hebben het druk met opruimen van bomen. Zij verwijderen de bomen die niet voor gevaar zorgen maar wel ongemakkelijk zijn. 

In onze regio liepen bij Vlaardingen, Schiedam en Maassluis kades onder water. Ook bij het Noordereiland in Rotterdam moesten de hulpdiensten in actie komen om bewoners erop te attenderen dat het hoge water voor problemen konden zorgen. Met geluidswagens reed de politie door de straten. Auto’s die bleven staan werden weggesleept om schade te voorkomen.

Krimpen aan den IJssel 

Bij in ieder geval drie scheepswerven aan de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel is grote wateroverlast ontstaan. Het water in rivier De Lek steeg rond een uur of half zeven dusdanig hoog dat een groot aantal loodsen onder water gezet werden door het opkomende springtij. In de loodsen lag onder andere materiaal voor de scheepsbouw opgeslagen. Medewerkers hebben het meeste veilig kunnen stellen. Echter is de financiële schade groot want het werk kwam stil te liggen doordat de stroom bij de bedrijven was uitgevallen. Ook een enkele medewerker zijn auto moest het ontgelden. Het water kwam tot zover in de auto’s dat deze tot aan de stoelen in het water stonden.

Door het noodweer waren de hulpdiensten genoodzaakt om op te schalen naar ‘GRIP 2’, dit is echter niet meer van kracht. Ook in andere delen van het land had de brandweer hun handen vol aan diverse meldingen.  De verwachting is dat vanmiddag het water weer zal stijgen en de kans groot is dat er opnieuw problemen ontstaan.

Foto’s & Video : Jeffrey Jacobs & Ferry Krauweel & Ingezonden

nieuwsopbeeld01
Foto Noordereiland

IMG_0234g
Het waterschap sloot donderdag de IJsselkering om achtergelegen gebieden droog te houden

IMG_0217g
Natte boel bij bedrijven in Krimpen aan den IJssel

IMG_0219g
Natte boel bij bedrijven in Krimpen aan den IJssel

IMG_0227g
Overal werd er water weggepompt

IMG_0231g
De eigenaar van dit voertuig probeerde zijn auto nog te redden

image (1)
Wateroverlast in Puttershoek (Ferry Krauweel)

image (2)
Wateroverlast in Puttershoek (Ferry Krauweel)

image (3)
Wateroverlast in Puttershoek (Ferry Krauweel)

image
Wateroverlast in Puttershoek (Ferry Krauweel)

 

 

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg