dinsdag, januari 19, 2021

Verdachte van ontucht met jonge meisjes aangehouden na DNA-match

Delfzijl – De politie hield dinsdagavond 3 december een 39-jarige man uit Westerlee aan. Hij wordt verdacht van twee zedenzaken, waaronder het misbruik van een vierjarig meisje uit Delfzijl in oktober. Dat meisje, uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl, werd zondag 13 oktober omstreeks 15.45 uur tegen haar wil door een man meegenomen in een auto. Rond 16.30 uur trof een voorbijganger haar aan in de omgeving van de Wieger van der Bosstraat in Appingedam. Deze waarschuwde gelijk de politie. Het meisje bleek te zijn misbruikt.

De man wordt tevens verdacht van het misbruik van een toen 6-jarig meisje in Stadskanaal op 15 mei 2011. Ook zij werd tegen haar wil meegenomen, vanuit de Margrietlaan, in een auto waarna zij werd misbruikt. Daarna werd het meisje in de Hoofdstraat in Stadskanaal uit de auto gezet.

DNA-match

Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd in beide zaken hetzelfde DNA-profiel aangetroffen. Na aanhouding van de verdachte is ook DNA bij hem afgenomen. Het NFI vergeleek de DNA-profielen daarna met elkaar. Daaruit bleek dat het DNA van de verdachte overeenkwam met de DNA-profielen in beide zedenzaken. De politie doet verder onderzoek.

Voorgeleiding

De verdachte wordt vrijdag 6 december voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of de man uit Westerlee in bewaring wordt gesteld.

Bron : Politie.nl

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg