Brandweerlimousine mag de weg niet meer op vanwege “gevaarlijke situaties”

Date:

Deel bericht:

Eemnes – De brandweerlimousine van de brandweerlieden van het vrijwillige brandweerkorps moet van de weg, dit heeft het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) besloten. Volgens het NIFV lijkt de limousine te veel op een echte brandweerauto en zou deze niet meer te onderscheiden zijn van een echt voorrangsvoertuig. Om er zeker van te zijn dat de limo de weg niet meer op gaat moet deze voor 26 december gestript zijn.
De vier brandweermannen kochten in 2009 de oude limousine om deze te laten ombouwen toe een “brandweerlimo”. De brandweerlimo is ingezet om zieke kinderen met de auto rond te laten rijden en zo de dag van hun leven te bezorgen, dit laat Dirk Perier aan Nieuws op Beeld weten. De vier brandweerlieden vinden het te gek voor woorden dat de limo van de weg af moet, “omdat zhet NIFV denkt dat u het verschil niet zult zien tussen een ludiek voertuig en een “echt” Brandweer voertuig”.

Het Instituut laat weten dat automobilisten het verschil niet zien tussen een echt voorrangsvoertuig en en de brandweerlimousine, dit zou gevaarlijke situaties opleveren. Dirk Perier en zijn collega’s proberen een oplossing te zoeken om de limo op de weg te houden, die onder andere rijdt voor Stichting de Opkikker, Make a Wish Nederland en Stichting Owen.

- Advertisement -

Foto : www.brandweerlimo.nl

Op deze foto staat GEEN echt Brandweervoertuig!
Op deze foto staat GEEN echt Brandweervoertuig!
- Advertisement -

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...