dinsdag, januari 26, 2021

Brandweerlimousine mag de weg niet meer op vanwege “gevaarlijke situaties”

Eemnes – De brandweerlimousine van de brandweerlieden van het vrijwillige brandweerkorps moet van de weg, dit heeft het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) besloten. Volgens het NIFV lijkt de limousine te veel op een echte brandweerauto en zou deze niet meer te onderscheiden zijn van een echt voorrangsvoertuig. Om er zeker van te zijn dat de limo de weg niet meer op gaat moet deze voor 26 december gestript zijn.
De vier brandweermannen kochten in 2009 de oude limousine om deze te laten ombouwen toe een “brandweerlimo”. De brandweerlimo is ingezet om zieke kinderen met de auto rond te laten rijden en zo de dag van hun leven te bezorgen, dit laat Dirk Perier aan Nieuws op Beeld weten. De vier brandweerlieden vinden het te gek voor woorden dat de limo van de weg af moet, “omdat zhet NIFV denkt dat u het verschil niet zult zien tussen een ludiek voertuig en een “echt” Brandweer voertuig”.

Het Instituut laat weten dat automobilisten het verschil niet zien tussen een echt voorrangsvoertuig en en de brandweerlimousine, dit zou gevaarlijke situaties opleveren. Dirk Perier en zijn collega’s proberen een oplossing te zoeken om de limo op de weg te houden, die onder andere rijdt voor Stichting de Opkikker, Make a Wish Nederland en Stichting Owen.

Foto : www.brandweerlimo.nl

Op deze foto staat GEEN echt Brandweervoertuig!
Op deze foto staat GEEN echt Brandweervoertuig!

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg