maandag, januari 25, 2021

Man (30) opgepakt na grote vuurwerkvangst in flat Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Vrijdagavond hebben agenten in twee woningen een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie stapte twee woningen binnen in de wijken Vogelbuurt en Kooistee, een 30-jarige man is aangehouden. De politie stelde in de kelderbox van de verdachte een onderzoek in, hier werd bijna 160 kilo vuurwerk aangetroffen. Enkele mortieren die in de kelderbox lagen waren al voorzien van elektrische draden om de mortieren te kunnen ontsteken. De mortieren bevatten 5 keer meer explosiestof dan 1 handgranaat.
Toen de politie een instap deed bij de moeder van de 30-jarige verdachte werd op zolder een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. De politie laat weten dat zwaar illegaal vuurwerk levensgevaarlijk is, zeker als het in de kelderbox van een flatgebouw opgeslagen wordt. Als het vuurwerk had afgegaan zouden de gevolgen niet te overzien zijn. De politie heeft de 30-jarige man op het politiebureau vastgehouden, hij wordt nog verhoord.
Indien je iemand in de omgeving kent die in het bezit is van illegaal vuurwerk kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook mag de politie gecontacteerd worden als je iemand kent die diverse vernielingen heeft gepleegd met vuurwerk.

Twitterfoto : Politie Rotterdam

Ba4JoxICEAAiaba

Related Articles

Ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid en Centrum, meerdere aanhoudingen verricht

0
Rotterdam - Een groep van in totaal zo'n 100 jongeren is maandagavond omstreeks 19.00 uur...

Auto te water door vergeten handrem Bermweg Capelle aan den Ijssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Bermweg is maandagmorgen een auto te water geraakt....

Beschietingen op woning mogelijk waarschuwing vanuit Criminele circuit Charactostraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - De politie houdt er rekening mee dat de beschietingen op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg