zaterdag, januari 23, 2021

Opnieuw zoektocht Zevenhuizerplas naar vermiste Ricardo Kooij

Rotterdam – Op verzoek van de politie in Rotterdam zochten speciale teams van Defensie vandaag in de Zevenhuizerplas opnieuw naar het lichaam van de 24-jarige Ricardo Kooij. De zoekactie zal morgen wederom plaatsvinden. De Rotterdammer werd op 1 juli 2013 als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem gehoord had. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Uit het opsporingsonderzoek van de politie is gebleken dat Ricardo Kooij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht. In dit onderzoek zijn op 14 augustus een 41-jarige man uit Rotterdam en op 10 september een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De 41-jarige hoofdverdachte zit sinds zijn aanhouding vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van diens lichaam. De 25-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij dat laatste feit. Hij is na zijn aanhouding verhoord en in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Defensie

Uit het onderzoek is gebleken dat het stoffelijk overschot van Ricardo Kooij zich mogelijk in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring ter hoogte van Metrostration De Tochten bevindt. De politie sluit ook niet uit dat het lichaam van Ricardo Kooij zich mogelijk in of in de directe omgeving van de Zevenhuizerplas bevindt. Op 29 en 30 oktober zocht Defensie al eerder met een duikteam in de Rotterdamse wijk Zevenkamp en de Zevenhuizerplas, wat geen nieuwe informatie opleverde. De zoektocht van 9 en 10 december wordt gehouden in delen van de Zevenhuizerplas die in oktober niet aan de beurt kwamen. Het moet gezien worden als een voorlopig laatste poging om Ricardo Kooij te vinden.

Bel de politie

Voor het onderzoek, maar vooral ook voor de nabestaanden is het belangrijk om het lichaam van Ricardo Kooij te vinden. Wie informatie over de vindplaats van het lichaam heeft, kan bellen naar 0900-8844. Meld daarbij dat u belt over het TGO Zevenkamp van de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Bron : Politie.nl

Related Articles

Man aangehouden na vechtpartij, persfotograaf belaagd Ambachtstraat Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen a/d IJssel - Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een man aangehouden na een...

Politie onderzoekt schietpartij Constantijn Huygensstraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Bij een schietpartij in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in...

Dertien bekeuringen tijdens verkeerscontrole Capelseweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Ondanks alle coronamaatregelen houdt de politie ook nog toezicht op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg