dinsdag, januari 26, 2021

31 Bewoners naar ziekenhuis door koolmonoxide in woningen Martinus Steijnstraat Rotterdam (video)

Rotterdam – De brandweer kreeg rond middernacht de melding dat er mogelijk een koolmonoxide zou ontsnappen in Rotterdamse woningen aan de Martinus Steijnstraat. De brandweer ging ter plaatse en nam inderdaad verhoogde waardes aan van koolmonoxide. Direct werd er besloten om het betreffende portiek te ontruimen. Diverse mensen klaagden over hoofdpijn. Er kwamen daarvoor veel ambulances ter plaatse om de slachtoffers te behandelen. Nadat er al een tiental personen per ambulance naar het ziekenhuis waren vervoerd voor controles bleken er nog groot aantal personen bepaalde klachten te hebben.

Daarop werd een RET bus ter plaatse gevraagd om de slachtoffers naar een ziekenhuis over te brengen. Zij hebben geen noemenswaardige verwondingen maar moeten wel gezien worden door een arts om hun gezondheid te controleren. In totaal werden 31 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Vijf van hen moeten een nacht in het ziekenhuis verblijven. Omdat in meerdere woningen verhoogde waardes werden gemeten moet de oorzaak mogelijk elders worden gezocht. Na controles blijkt de lekkage uit een CV-ketel van een café aan de Hilledijk te komen. De brandweer en politie doen verder onderzoek. De woningen mogen voorlopig niet worden betreden.

Foto’s : Jeffrey Jacobs Video : Wendy van Viegen

Related Articles

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Brand in telefoonmusem Vlaggemanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In het pand van het telefoonmuseum aan de Vlaggemanstraat in Rotterdam is dinsdagmorgen...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg