donderdag, februari 25, 2021

Politie houdt grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam-Zuid

Rotterdam – Vrijdag hielden OM, politie en Belastingdienst een zeer grote actie in het gebied van district Feijenoord-Ridderster en district Zuid met als doel het terugdringen van overvallen, straatroven, woninginbraken en geweldsdelicten. Door het controleren van verkeer, preventief fouilleren op straat, het bezoeken van personen met een openstaand vonnis en het controleren van opkopers werd deze High Impact Crimes op één avond vanuit verschillende invalshoeken aangepakt.

Bijna 400 voertuigen zijn gecontroleerd en bijna 300 personen zijn preventief gefouilleerd rondom diverse uitgaansgelegenheden. In totaal zijn tien gebruikershoeveelheden softdrugs, zes messen en gaswapen gevonden en in beslag genomen. Tijdens de actie zijn ongeveer 50 bekeuringen uitgeschreven voor feiten variërend van rijden zonder rijbewijs, voertuiggebreken, openbare dronkenschap tot vechten en zwartrijden in het openbaar vervoer. Zes personen bleken achter het stuur te zitten terwijl zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol op hadden. Twee personen werden aangehouden voor diefstal van een lokfiets en twee gecontroleerde personen bleken ongewenst vreemdeling. Ook zij zijn aangehouden.

Tijdens de controles werd ook gelet op ongebruikelijk bezit. Omdat misdaad niet mag lonen, spannen politie en het Openbaar Ministerie zich in om crimineel vermogen af te pakken. Wanneer gecontroleerde personen zeer kostbare eigendommen hebben die niet rijmen met hun inkomsten en er ook geen andere logische verklaring voor gegeven kan worden, dan kunnen deze goederen in beslag genomen worden voor verder onderzoek. Vrijdagavond is 6500 euro aan contanten in beslag genomen en een horloge van 32.000 euro. Onderzoek naar deze goederen volgt.

Bij controles van opkopers zijn een gestolen fiets en drie gestolen mobiele telefoons aangetroffen. Twee opkopers kregen een bekeuring voor het onjuist of niet registeren van ingekochte goederen. Ook is bij dit onderdeel van de controle 3500 euro aan boetes geïnd.

De Belastingdienst legde beslag op vijf auto’s en inde bijna 17.000 euro aan openstaande schulden.

Foto’s | Robin Veerman |

 

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding met bestelbus Burgemeester Oudlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met bestelbus. Het ongeluk...

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto N474 Krimpenerbosweg Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Een kindje op een fiets is woensdagmiddag op de Krimpenerbosweg...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg