vrijdag, januari 22, 2021

Twee gewonden en 70 studenten ontruimd bij brand in studentencomplex Coolhaven Rotterdam

Rotterdam – In een studentencomplex aan de Coolhaven is in de nacht van vrijdag op zaterdag een felle brand uitgebroken op de begane grond. Bij aankomst was er sprake van veel rookontwikkeling in het pand. Er werd direct besloten om te gaan ontruimen. In totaal werden 60 studentenunits ontruimd waar op dat moment ongeveer 70 jongeren zich in bevonden. Om dit goed te organiseren werd er opgeschaald naar GRIP 1 zodat de communicatie ter plekke kon verlopen.

Vier studenten raakten gewond door rookinhalatie. Twee van hen konden ter plekke worden behandeld. De andere twee studenten zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Na het ventileren van de woningen konden rond vijf uur alle studenten weer terug in hun woningen. De schade in het pand is behoorlijk. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brand heeft gewoed in de keuken aldus de wijkagent Kevin van Bree.

Foto : Kevin van Bree

kevin-foto-brand-coolhaven

Related Articles

Traumahelikopter geland voor medische noodsituatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

0
Nieuwerkerk aan den IJssel - Het Mobiel Medisch Team is vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur ter...
ornament bruiloftstaart

Hoffelijk gebaar bruidegom leidt tot inname rijbewijs

0
Rotterdam - De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een net getrouwde man. De bruidegom...

Straatrace op Weena eindigt in brokken

0
Rotterdam - Donderdagavond vond rond 21.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg