maandag, januari 25, 2021

Politie Rotterdam heeft handen vol aan golf van geweldsmisdrijven

Rotterdam – De politie heeft de afgelopen 72 uur haar handen vol aan de zogenaamde High Impact Crimes. Hieronder vallen onder berovingen,  overvallen en andere geweldsmisdrijven. De wintermaanden staan bij de politie bekend als het donkere dagen offensief. In deze maanden wordt extra veel aandacht besteed aan de veiligheid op straat.

Sinds afgelopen vrijdag zijn er in de regio vijf berovingen gepleegd (al dan niet met geweld) en hebben twee steekpartijen en drie schietpartijen plaats gevonden. Bij de incidenten zijn diverse mensen (zwaar) gewond geraakt.

Berovingen

Wolphaertsbocht – Zaterdagavond werden de bewoners van een woning aan de Wolphaertsbocht overvallen. De dader(s) drongen de woning binnen en eiste geld waarna zij vluchtten. Ondanks een directe zoektocht naar de dader(s) werden er geen aanhoudingen verricht.

steekpartij-baan-rotterdam-01

Jan van Loonshof – Twee vrouwen werden zaterdag door twee mannen beroofd en mishandeld. Twee getinte mannen beroofden de twee vrouwen op straat waarbij zij werden geslagen en geschopt. Ondanks hun verwondingen hoefden zij niet naar het ziekenhuis. De daders zijn helaas nog niet opgepakt.

Claes de Vrieslaan – Agenten reageerden zondagmorgen omstreeks kwart over vijf op een melding voor een gewond persoon op straat. Toen de agenten ter plaatse waren bleek dat het slachtoffer was neergestoken na een beroving. Het slachtoffer is zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

foto 1

Gaesbeekstraat – Een marktkoopman werd zondagavond neergestoken na een mislukte beroving. Het 32-jarige slachtoffer parkeerde zijn auto voor een snackbar toen hij werd aangesproken door een man die zijn geld eiste. Het slachtoffer weigerde dit en kwam in een worsteling terecht waarbij hij gewond raakte vanwege een messteek in zijn hand. Na een zoektocht werd er in de buurt een 32-jarige Amsterdammer aangehouden, hij is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Duke Ellingtonstraat – Twee daders hebben zondagavond een 16-jarige jongen neergestoken na een beroving in een woning. Het tweetal belde bij een woonhuis aan, waar een 16-jarige jongen open deed. Direct werd hij beroofd en neergestoken. De jongen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De daders zijn nog spoorloos.

IMG_0025g

Dr. Zamenhofstraat – 

Zondagavond heeft hier een beroving plaatsgevonden op straat. De politie is opzoek naar de dader(s).

Steekpartijen

Rodezand –In het V&D gebouw aan de Rodezand werd vrijdagmiddag een vrouw neergestoken, zij stond op een roltrap toen zij in haar rug werd gestoken. Het Mobiel Medisch Team heeft samen met het ambulancepersoneel de vrouw behandeld, zij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, een 25-jarige man, werd niet veel later aangehouden.

IMG_0292k

Baan – In een wooncomplex werd een vrijdagavond een 49-jarige man neergestoken door twee verdachten. Het slachtoffer werd direct gestabiliseerd en zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd. In hetzelfde wooncomplex kon de politie twee verdachten van 42 en 48 jaar aanhouden.

steekpartij-baan-rotterdam-01

Schietpartijen

Beijerlandselaan –Vrijdagavond hoorden agenten tijdens een controle diverse schoten op straat. De agenten stelde direct een onderzoek in en kwamen op de Beijerlandselaan uit waar meerdere kogelhulzen werden gevonden. Wat het doelwit was is onbekend, de politie heeft geen slachtoffer gevonden. De dader(s) zijn spoorloos.

Foto : Raymond Hubregtse
Foto : Raymond Hubregtse

Grondherenstraat – In de nacht van vrijdag naar zaterdag heeft er in een café een schietpartij plaatsgevonden. De politie kwam met veel mankracht ter plaatse en ging met een Regionale Interventie Eenheid (RIE) het pand binnen waar diverse mensen werden gefouilleerd. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt. Naar de schutter word nog gezocht.

Zuidhoek – De politie heeft zaterdagnacht  bij een besloten feestje schoten gelost na een vechtpartij. Voor de deur van de café vond een vechtpartij plaats waar de politie gedwongen werd om de schieten omdat zij belaagd werden. Omdat het onbekend was of er gewonden waren gevallen werd het Mobiel Medisch Team samen met een ambulance ter plaatse gevraagd.

De Regionale Interventie Eenheid heeft met uiterste voorzichtigheid het café ontruimd waarbij alle mensen in het café werd gefouilleerd. Tevens kwam het arrestatieteam ter plaatse om nogmaals in een instap in het café te doen, zij troffen echter niemand meer aan. In totaal zijn twee personen aangehouden. Uiteindelijk bleek dat niemand gewond was geraakt.

 

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg