woensdag, januari 20, 2021

Mannen aangehouden met pistolen en geweer na vuurwapenmelding Springerstraat Rotterdam

Rotterdam – In de nacht van zondag op maandag zijn twee Rotterdammers van 24 en 25 jaar oud aangehouden nadat zij met een airsoftwapen over straat liepen. Rond half twee kregen agenten de melding dat er op straat iemand aan het schreeuwen was in de Springerstraat. Toen de melder zelf een kijkje ging nemen zag hij een personenauto waaruit een man met een geweer stapte. Nadat de man ook een bivakmuts over zijn hoofd trok besloot de melder de politie opnieuw te bellen.

Met hoge snelheid reden diverse eenheden van de politie naar de Springerstraat, hier troffen zij het voertuig en de twee mannen aan. Door middel van een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke verdachten) kon het tweetal worden aangehouden. In de auto werden twee handwapens en een geweer aangetroffen, na onderzoek bleek het te gaan om zogenoemde airsoftwapens. Airsoftwapens zijn replica’s van echte wapens die gebruikt worden voor het spel “Airsoft”.

Doordat de wapens niet te onderscheiden zijn van een echt vuurwapen zijn ze in Nederland verboden.

Related Articles

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Brandweervoertuig op zijn kant na ongeval Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Bij een ongeluk op de Aveling in Hoogvliet is woensdagmorgen een brandweervoertuig op...

Woningen ontruimd na brand in hennepkwekerij Stolpmand Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een nog onbekend aantal woningen op de Stolpmand is woensdagmorgen ontruimd nadat er...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg