Dronken bestuurder (30) rijdt voetgangers aan na dollemansrit Lijnbaan Rotterdam

0
Foto : Jeffrey Jacobs

Rotterdam – Een 30-jarige automobilist heeft in de zondagmorgen omstreeks vijf uur voor een puinhoop gezorgd op de Lijnbaan met de Kruiskade. De man was stomdronken in zijn auto gestapt en door een nog onverklaarbare reden het voetgangers gebied van de Lijnbaan ingereden. Vervolgens ging hij vanaf de Burger King met hoge snelheid door het winkelgebied richting het Weena. Op zijn dwaze rit schepte hij drie voetgangers op de Kruiskade. De slachtoffers een 21-jarige man uit Dordrecht en twee 18-jarige meisjes uit Den Haag en Voorburg raakten gewond.

De man ging er na zijn daad vandoor maar kon al snel aangehouden worden. Surveilleerden agenten waren getuigen van het ongeval. Direct werd er medische assistentie opgeroepen waaronder de brandweer en de ambulancedienst. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerder schijnen de verwondingen gezien de aanrijding mee te vallen. Wat ze wel hebben is niet bekend. De politie heeft na het ongeval een blaastest afgenomen van de man. Toen bleek dat de 30-jarige Rotterdammer te diep in het glaasje heeft gekeken. Getuigen die het ook hebben zien gebeuren zijn gehoord door de politie. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plekke een sporenonderzoek ingesteld.

Foto’s : Jeffrey Jacobs Video : Wendy van Viegen / FMS Foto en Media Support