Brandweer kan brand niet blussen door afgesloten brandkraan Brekelsveld Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Sinds dat de vuurwerkverkoop gisteren is ingegaan ontstaan er vele kleine brandjes door brandstichting, zo ook zondagavond aan de Brekelsveld. Hier woedde een brand in een container die voor veel rook zorgde.

De brandweer kwam ter plaatse met een zogenaamde Snel Interventie Voertuig, ook wel genoemd de SIV. Bij aankomst stuitte de brandweer direct op een probleem, zij konden geen bluskraan vinden om water vandaan te halen om de brand mee te blussen. Terwijl er gezocht werd naar een brandkraan werd als tussen optie de brand met schuim bestreden. Echter kreeg de brandweer de brand niet uit omdat de container vol zat met afval die brandde.

- Advertisement -

Uiteindelijk werd er verderop een brandkraan gevonden waar de brandweer een slang met lage druk op een sloot, dit zou voor veel water moeten zorgen. Toen zij de kraan open draaide kwamen de brandweerlieden er achter dat de watertoevoer van de brandkraan was afgesloten.

Een afgesloten brandkraan kan voor gevaarlijke situaties zorgen als er bijvoorbeeld brand woedt in een woonhuis. Bij zulke branden word er eerst geblust met de hoge druk van de brandweerwagens en daarna zo snel gewisseld naar de brandkraan om de brandweerlieden van genoeg water te voorzien. De brandweer zal dan ook een klacht neerleggen bij de gemeente.

De brand in de container is uiteindelijk aan zijn lot overgelaten omdat deze nog maar licht brandde.

Foto’s | Robin Veerman |

DSC_0009 (Custom) DSC_0011 (Custom) DSC_0015 (Custom)

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...