4 aanhoudingen voor ernstig gewonde na vuurwerkincident Wolphaertsbocht Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Vier jongeren van zestien tot en met negentien jaar zijn door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij het vuuwerkincident van oudejaarsnacht aan de Wolphaertsbocht. Een 14-jarige jongen raakte die nacht ernstig gewond doordat een parkeerautomaat werd opgeblazen, de jongen werd op 40 meter afstand geraakt door rondvliegend metaal.

Het rondvliegend puin het hoofd van de jongen waardoor hij ernstig gewond raakte. Een 26-jarige man raakte gewond aan zijn arm en gezicht, hij kon na behandeling naar huis en is herstellende.

- Advertisement -

De politie startte direct een onderzoek in naar de daders. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een 3D-scan van de plaats van het incident, een getuigenoproep en een buurtonderzoek. Het onderzoek leidde afgelopen zondag tot drie aanhoudingen. Eén van hen ’s avonds in zijn ouderlijke woning. Een ander, zijn broer, meldde zich kort daarna bij de politie. De derde verdachte, een meisje van 16 jaar werd eerder die zondag aangehouden. Een vierde verdachte, een 19 jarige jongeman werd maandagmiddag voor zijn woning in Rotterdam aangehouden.

De politie verwacht dat onder deze vier ook de hoofdverdachte zit, maar stelt een nader onderzoek in naar de rol die zij bij dit incident hebben gespeeld.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd