Fietsende voorbijganger schiet in de lucht nabij nieuwjaarsreceptie Groenmarkt Dordrecht

dinsdag 7 januari 2014 23:59

Dordrecht – Rond tien voor negen kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Groenmarkt in Dordrecht. Ter plaatse aangekomen, bleek uit getuigenverklaringen dat de dader een fietser was die al rijdend ter hoogte van het stadhuis een aantal malen in de lucht had geschoten. De dader fietste vervolgens verder, sloeg linksaf naar de Vleeshouwerstraat en verdween vervolgens uit het zicht.

De politie heeft de omgeving afgezet en ter plaatse sporenonderzoek verricht. Hierbij zijn een aantal kogelhulzen gevonden. Daarnaast is een buurtonderzoek ingesteld en zijn getuigen gehoord.

Tijdens het voorval vond in het stadhuis juist de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats. Er zijn vooralsnog echter geen aanwijzingen dat de actie gericht was tegen het stadhuis of tegen aanwezigen. Omdat geen sprake was van dreiging is de receptie in overleg met betrokkenen gewoon doorgegeaan. Zekerheidshalve heeft de politie echter wel agenten bij het stadhuis geplaatst om de veiligheid van de gasten te waarborgen.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben over het incident wordt gevraagd zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via telefoonnummer 0800-7000.

Foto : @Krekelius Twitter

image

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Fietsende voorbijganger schiet in de lucht nabij nieuwjaarsreceptie Groenmarkt Dordrecht
Schrijver:

 

 

Dordrecht – Rond tien voor negen kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Groenmarkt in Dordrecht. Ter plaatse aangekomen, bleek uit getuigenverklaringen dat de dader een fietser was die al rijdend ter hoogte van het stadhuis een aantal malen in de lucht had geschoten. De dader fietste vervolgens verder, sloeg linksaf naar de Vleeshouwerstraat en verdween vervolgens uit het zicht.

De politie heeft de omgeving afgezet en ter plaatse sporenonderzoek verricht. Hierbij zijn een aantal kogelhulzen gevonden. Daarnaast is een buurtonderzoek ingesteld en zijn getuigen gehoord.

Tijdens het voorval vond in het stadhuis juist de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats. Er zijn vooralsnog echter geen aanwijzingen dat de actie gericht was tegen het stadhuis of tegen aanwezigen. Omdat geen sprake was van dreiging is de receptie in overleg met betrokkenen gewoon doorgegeaan. Zekerheidshalve heeft de politie echter wel agenten bij het stadhuis geplaatst om de veiligheid van de gasten te waarborgen.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben over het incident wordt gevraagd zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via telefoonnummer 0800-7000.

Foto : @Krekelius Twitter

image

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!