Brandweer blust grote brand in oud grachtenpand Turfkade Gouda

Gouda – Woensdagochtend omstreeks acht uur ontstond er aan de Turfmarkt een brand in een gebouw. De brand ontstond in de zolder van het gebouw en zorgde voor veel rookontwikkeling. Omdat het om een oud grachtenpand ging met de bijbehorende risico’s, werd er opgeschaald naar grote brand.

Brandweerlieden konden via een poort van de buren aan de achterzijde van het brandende pand komen om ook hier een blusaanval in te zetten. Om de brand goed te kunnen blussen werd een deel van het dak en plafond gesloopt. Na ongeveer een uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Tijdens de brand heeft het verkeer enige hinder gehad doordat de Turfmarkt afgesloten was. Doordat de brand woedde in een leegstand pand en de woningen daarnaast ook niet bewoond waren zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s | Marco van Bemmel |

 

Brandweer blust grote brand in oud grachtenpand Turfkade Gouda
Schrijver:

 

 

Gouda – Woensdagochtend omstreeks acht uur ontstond er aan de Turfmarkt een brand in een gebouw. De brand ontstond in de zolder van het gebouw en zorgde voor veel rookontwikkeling. Omdat het om een oud grachtenpand ging met de bijbehorende risico’s, werd er opgeschaald naar grote brand.

Brandweerlieden konden via een poort van de buren aan de achterzijde van het brandende pand komen om ook hier een blusaanval in te zetten. Om de brand goed te kunnen blussen werd een deel van het dak en plafond gesloopt. Na ongeveer een uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Tijdens de brand heeft het verkeer enige hinder gehad doordat de Turfmarkt afgesloten was. Doordat de brand woedde in een leegstand pand en de woningen daarnaast ook niet bewoond waren zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s | Marco van Bemmel |

 

Inbrekers overlopen door bewoners Vigohof Rotterdam

Inbrekers overlopen door bewoners Vigohof Rotterdam

Rotterdam - Bewoners van een woning aan de Vigohof in Rotterdam hebben vannacht omstreeks 04.00 uur twee inbrekers overlopen. De mannen hadden net ingebroken en kwamen de bewoners tege, er ontstond een worsteling waarop de verdachte  er vandoor ging. De politie is op...

Dossier : Coronavirus in Nederland

Dossier : Coronavirus in Nederland

Het Coronavirus houdt Nederland inmiddels al ruim een maand in zijn greep, er zijn veel mensen die ziek worden en de overheid heeft hiervoor de nodige maatregelen genomen. Net als de afgelopen dagen door het RIVM is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!