Brandweer blust grote brand in oud grachtenpand Turfkade Gouda

Date:

Share post:

Gouda – Woensdagochtend omstreeks acht uur ontstond er aan de Turfmarkt een brand in een gebouw. De brand ontstond in de zolder van het gebouw en zorgde voor veel rookontwikkeling. Omdat het om een oud grachtenpand ging met de bijbehorende risico’s, werd er opgeschaald naar grote brand.

Brandweerlieden konden via een poort van de buren aan de achterzijde van het brandende pand komen om ook hier een blusaanval in te zetten. Om de brand goed te kunnen blussen werd een deel van het dak en plafond gesloopt. Na ongeveer een uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

- Advertisement -

Tijdens de brand heeft het verkeer enige hinder gehad doordat de Turfmarkt afgesloten was. Doordat de brand woedde in een leegstand pand en de woningen daarnaast ook niet bewoond waren zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s | Marco van Bemmel |

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd