Verdachte springt sloot in tijdens vluchtpoging na dieftstal Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er in Maassluis een korte achtervolging plaatsgevonden. De verdachte had aan de Guido Gazellestraat twee olielampen uit een tuin gestolen en ging er vandoor. 

Tijdens de surveillance van de agenten zagen zij rond kwart voor drie aan het einde van de Wipperskade een voertuig staan. In het voertuig zat een vrouw en die aan de agenten vertelde dat haar vriend even aan het plassen was. De naam van de vriend was bij de politie bekend, hierop besloten agenten in de omgeving te posten.

- Advertisement -

Agenten zagen een korte tijd later de vriend van de vrouw op een onverlichte fiets rijden op de Bekkerslaan in de richting van de Wipperskade. Opvallend was dat de man twee voorwerpen onder zijn arm had. Toen de agenten hem staande wilden houden ging er er vandoor via het park. Er volgde een korte achtervolging. Daarbij sprong de man in een sloot om aan de politie te ontkomen. Dat was vergeefse moeite, de agenten praatten de man uit de sloot en werd op het Van der Helstplein aangehouden.

De twee voorwerpen die de man bij zich had bleken twee gestolen olielampen die aan de Guido Gazellestraat waren gestolen. De 34-jarige man uit Vlaardingen kreeg van de politie een dagvaarding voor de diefstal en twee bekeuring voor het rijden op een fiets zonder verlichting en zwemmen in openbaar water zonder toestemming.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...