Wijkagente laat rubriek “veilig in uw wijk” landelijk van start gaan via Twitter

Date:

Share post:

- Advertisement -

Landelijk – De Rotterdamse wijkagent Myrna Sepers heeft op eigen initiatief via Twitter het rubriek “veilig in uw wijk” van start laten gaan. Met de actie kunnen buurtbewoners via Twitter doorgeven waar zij zich onveilig voelen, in hun eigen buurt of op plekken waar zij dagelijks komen. Op elke plek kunnen mensen zich onveilig voelen, in hun wijk of een nabijgelegen park, het kan altijd verschillen.

“Door burgers foto’s te laten maken van de plek waar zij zich onveilig voelen hebben wijkagenten een mooie aanvulling op de informatie die er al is. Op het moment dat burgers laten weten op welke plekken zij zich onveilig voelen krijgt de politie meer inzicht op de situatie, door het bijvoegen van een foto kan de politie de plek beoordelen en waar nodig maatregelen treffen.”

Alle volgers van Myrna Sepers mogen hun foto insturen op Twitter, zij zal er voor zorgen dat de locatie met de foto bij de desbetreffende wijkagent terecht komt. De wijkagente krijgt veel positieve reacties op haar initiatief, er is dan ook hoop dat meerdere wijkagenten dit in de toekomst zullen overnemen.

Op Twitter is de wijkagente van de Kop van Zuid in Rotterdam te vinden als @M_Sepers, meer over de actie kunt u vinden via hashtag #veiliginuwwijkHeeft u geen Twitter-account maar wilt u wel uw foto insturen? Klik dan hier, wij zorgen wij ervoor dat uw foto terecht komt bij uw wijkagent.

 

Toestemming via Joey
“Ik kan door mijn “politie ogen” aanwijzen wat een onveilig plek zou kunnen zijn, maar voor buurtbewoners kunnen dit hele andere plekken zijn”.  – Myrna Sepers
- Advertisement -

Gerelateerd