Inwoners van Tilburg door arrestatieteam aangehouden voor diefstal bij transportbedrijf Alblasserdam

Date:

Share post:

Alblasserdam – Een 33 en een 34-jarige inwoner van Tilburg zijn aangehouden in verband een grootschalige computerdiefstal. De politie denk hiermee de hoofdverdachten te hebben aangehouden. Het arrestatieteam heeft het tweetal donderdag 9 januari aangehouden.

Inbraak

In de nacht van 31 augustus op 1 september werd er bij een transportbedrijf in Alblasserdam ingebroken. Hierbij werden van ongeveer 30 vrachtwagens de dekzeilen kapotgesneden. Dit leverde uiteindelijk diverse pallets op met daarop ruim 240 desktopcomputers. De daders gingen er vandoor met een trailer van het transportbedijf voor het vervoer van de gestolen computers. De gestolen oplegger werd enkele dagen later leeg teruggevonden in Brabant. Onderzoek wees uit dat de gestolen computers bij een bedrijf met diverse vestigingen in Nederland werden aangeboden. In totaal dertien filialen werden gelijktijdig door de politie doorzocht. Tijdens deze acties werd het overgrote deel van de gestolen computers aangetroffen en in beslag genomen. Twee verdachten die de computers leverden aan het internetbedrijf werden in oktober 2013 aangehouden.

- Advertisement -

Uit onderzoek bleek dat de verdachten inderdaad schuldig waren voor heling. Echter is het onzeker of zij waren betrokken bij de inbraak.

Arrestatieteam

De recherche hield zich intensief bezig met het achterhalen van de hoofdverdachten van de inbraak. Het onderzoek eindigde bij twee inwoners van Tilburg. Om te achterhalen waar de mannen verbleven werd er een observatieteam opgesteld die de mannen in het zicht hielden. Dit leverde het gewenste resultaat op. Het arrestatieteam viel donderdag 9 januari binnen bij de verblijfplaats van de verdachten, zij zijn dan ook aangehouden.

Hennepkwekerij en vondsten

Tijdens de inval werd er duidelijk dat de daders in de woning een hennepkwekerij hadden gevestigd. Tevens werd er in de woning aan politie-uniform gevonden en in de auto van de verdachten aan bikvakmuts.

De politie zet het onderzoek voort waarbij niet uitgesloten word dat er nog meer verdachten worden aangehouden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd