Agenten mishandeld bij controle en achtervolging Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Donderdag 16 januari zijn bij twee verschillende incidenten agenten mishandeld. De incidenten gebeurde op de Stokroostraat en aan de Oldegaarde.

Controle loopt uit op vechtpartij

Op de Stokroosstraat werd omstreeks 16:00 een 51-jarige automobilist aangesproken door twee agenten. Tijdens het gesprek kwam een 23-jarige Rotterdammer aanlopen die aangaf zijn zoon te zijn. Hierna weigerde de 51-jarige bestuurder mee te werken aan de controle. Er ontstond een gevecht waarbij een van de agenten meerdere malen werd geslagen. Agenten gebruikte pepperspray om de verdachten onder bedwang te houden.

- Advertisement -

Nadat agenten de pepperspray inzetten, vluchtten de daders in een onbekende richting. De identiteit van de bestuurder was bekend waarna de politie naar zijn woonadres ging. Aldaar bleken vader en zoon niet thuis te zijn. De tweede zoon van vader bleek wel thuis te zijn, hij bleek nog 350 euro aan boetes te hebben openstaan. Het bedrag is direct geïnd. De politie zet de zoektocht voort en blijft het woonadres in de gaten houden.

Agent tegen hoofd aangeslagen na achtervolging

Surveillerende agenten zagen omstreeks 23:00 op de Karl Marxstraat een voertuig die gevaarlijk over de weg reed. De agenten besloten de bestuurder een stopteken te geven waarna de bestuurder ervandoor ging. Na een korte achtervolging verloren de agenten het voertuig uit het zicht.

Niet veel later werd het voetuig weer gesignaleerd en reed richting de Oldegaarde. De agenten riepen assistentie in waarna de straat werd afgesloten. De bestuurder kreeg dan ook opnieuw een stopteken, waar nu wel aan voldaan werd. Agenten zagen dat de eerdere bestuurder achterin was gaan zitten en dat iemand anders het voetuig bestuurde. De politie verzocht alle inzittenden uit te stappen en hun ID-kaart te laten zien. Drie van hen deden dat, maar de man die eerder achter het stuur zat niet.

De eerdere bestuurder begon een telefoongesprek en weigerde zijn rijbewijs te laten zien. De man werd agressief en begon te schelden waarna agenten besloten hem aan te houden. Toen een agent hem probeerde te arresteren sloeg de verdachte tegen het hoofd van de agent. Met behulp van collega’s werd de verdachte alsnog aangehouden, hij bleek bijna twee keer zoveel gedronken te hebben dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...

Woningcoöperaties opgescheept met miljoenenschade door explosies

De schade die ontstaat door de vele explosies in Rotterdam en Omstreken loopt tot in de miljoenen. Veel...

Overvaller komt uit plafond van tankstation Prinsenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een medewerker van een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam is zich maandagmorgen kapot geschrokken toen...

Agent van Eenheid Rotterdam verdacht van handel in harddrugs

Regio - Dinsdag 22 augustus is een politieagent van de Eenheid Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van drugshandel...