Agenten mishandeld bij controle en achtervolging Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Donderdag 16 januari zijn bij twee verschillende incidenten agenten mishandeld. De incidenten gebeurde op de Stokroostraat en aan de Oldegaarde.

Controle loopt uit op vechtpartij

Op de Stokroosstraat werd omstreeks 16:00 een 51-jarige automobilist aangesproken door twee agenten. Tijdens het gesprek kwam een 23-jarige Rotterdammer aanlopen die aangaf zijn zoon te zijn. Hierna weigerde de 51-jarige bestuurder mee te werken aan de controle. Er ontstond een gevecht waarbij een van de agenten meerdere malen werd geslagen. Agenten gebruikte pepperspray om de verdachten onder bedwang te houden.

- Advertisement -

Nadat agenten de pepperspray inzetten, vluchtten de daders in een onbekende richting. De identiteit van de bestuurder was bekend waarna de politie naar zijn woonadres ging. Aldaar bleken vader en zoon niet thuis te zijn. De tweede zoon van vader bleek wel thuis te zijn, hij bleek nog 350 euro aan boetes te hebben openstaan. Het bedrag is direct geïnd. De politie zet de zoektocht voort en blijft het woonadres in de gaten houden.

Agent tegen hoofd aangeslagen na achtervolging

Surveillerende agenten zagen omstreeks 23:00 op de Karl Marxstraat een voertuig die gevaarlijk over de weg reed. De agenten besloten de bestuurder een stopteken te geven waarna de bestuurder ervandoor ging. Na een korte achtervolging verloren de agenten het voertuig uit het zicht.

Niet veel later werd het voetuig weer gesignaleerd en reed richting de Oldegaarde. De agenten riepen assistentie in waarna de straat werd afgesloten. De bestuurder kreeg dan ook opnieuw een stopteken, waar nu wel aan voldaan werd. Agenten zagen dat de eerdere bestuurder achterin was gaan zitten en dat iemand anders het voetuig bestuurde. De politie verzocht alle inzittenden uit te stappen en hun ID-kaart te laten zien. Drie van hen deden dat, maar de man die eerder achter het stuur zat niet.

De eerdere bestuurder begon een telefoongesprek en weigerde zijn rijbewijs te laten zien. De man werd agressief en begon te schelden waarna agenten besloten hem aan te houden. Toen een agent hem probeerde te arresteren sloeg de verdachte tegen het hoofd van de agent. Met behulp van collega’s werd de verdachte alsnog aangehouden, hij bleek bijna twee keer zoveel gedronken te hebben dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...