Dieven ontvoeren vijf leeuwaapjes vanuit binnenverblijf Apenheul Apeldoorn

Date:

Deel bericht:

Apeldoorn – Medewerkers van de Apenheul keken maandagochtend raar op toen zij het binnenverblijf van de leeuwaapjes binnenstapten, er bleken er vijf weg te zijn. Een nog onbekend aantal dieven hebben het hek van de dierentuin geforceerd en de vijf leeuwaapjes gestolen.

De vijf leeuwaapjes zaten alle vijf in een slaaphok van 40 x 30 x 30 cm, doordat de dieven de deur van het binnenverblijf forceerden konden zij daar ook naar binnen. Het slaaphokje heeft een opening, voor mensen is het herkenbaar als een houten kistje. De politie bekijkt de beveiligingsbeelden van het park om te bekijken of de dieven zichtbaar zijn.

- Advertisement -

De leeuwaapjes staan op de lijst van bedreigde diersoort, tevens hebben zij specifieke zorg nodig en het feit dat ze door de diefstal/ontvoering gestrest raken is niet gewenst. De beestjes zijn zonder hun staart zo’n 25 centimeter groot. Via branchcontacten heeft de Apenheul de aapjes laten signaleren, het vermoeden is er dat de diertjes particulier zullen verhandeld.

Indien er tips zijn over de diefstal kunt u contact opnemen met politie Apeldoorn via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto : Apenheul

Foto : Apenheul

Foto : Apenheul
Foto : Apenheul

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...