Dieven ontvoeren vijf leeuwaapjes vanuit binnenverblijf Apenheul Apeldoorn

Date:

Share post:

Apeldoorn – Medewerkers van de Apenheul keken maandagochtend raar op toen zij het binnenverblijf van de leeuwaapjes binnenstapten, er bleken er vijf weg te zijn. Een nog onbekend aantal dieven hebben het hek van de dierentuin geforceerd en de vijf leeuwaapjes gestolen.

De vijf leeuwaapjes zaten alle vijf in een slaaphok van 40 x 30 x 30 cm, doordat de dieven de deur van het binnenverblijf forceerden konden zij daar ook naar binnen. Het slaaphokje heeft een opening, voor mensen is het herkenbaar als een houten kistje. De politie bekijkt de beveiligingsbeelden van het park om te bekijken of de dieven zichtbaar zijn.

- Advertisement -

De leeuwaapjes staan op de lijst van bedreigde diersoort, tevens hebben zij specifieke zorg nodig en het feit dat ze door de diefstal/ontvoering gestrest raken is niet gewenst. De beestjes zijn zonder hun staart zo’n 25 centimeter groot. Via branchcontacten heeft de Apenheul de aapjes laten signaleren, het vermoeden is er dat de diertjes particulier zullen verhandeld.

Indien er tips zijn over de diefstal kunt u contact opnemen met politie Apeldoorn via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto : Apenheul

Foto : Apenheul

Foto : Apenheul
Foto : Apenheul

 

- Advertisement -

Gerelateerd