Aboutaleb wil thuiswedstrijd Feyenoord zonder politie-inzet

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dit jaar nog gaan bekijken of het mogelijk is om een politieloze thuiswedstrijd te organiseren in de Kuip. Dit meldde het AD vanmorgen op de website. Ongeveer drie jaar geleden liep het compleet uit de hand toen politieagenten hun wapenstokken trokken bij het Maasgebouw. Supporters bestormden toen het pand waarop de politie moest ingrijpen. De wedstrijden van Feyenoord hebben sindsdien 27.206 uren politieinzet geteld. Daarmee zijn met grote afstand de voetbalclub met de meeste politieinzet.

Zowel Stadiondirecteur Jan van Merwijk en Korpschef Frank Pauw stellen te gaan kijken of het mogelijk is om een politieloze thuiswedstrijd te organiseren. Volgens de Korpschef voorkomt de aanwezigheid van politie ook rumoerigheid. Volgens hem kan het in een aantal seconden helemaal los gaan en dan is het goed om te weten dat er ME-busjes om de hoek paraat staan. De supportersvereniging  stelt voor om eerst te kijken naar een wedstrijd met minder politieinzet. Volgens Jan van Merwijk is het ook mogelijk om te kijken dat het blauw minder zichtbaar aanwezig is. Zo hebben de supporters ook meer het idee om naar feestje toe te gaan.

- Advertisement -

Bron : AD.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Drie aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam-Zuid

Rotterdam Zuid - De politie heeft dinsdag 16 april jl. drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De...